Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan üst düzey bürokratların hayvan ithalatında 120 bin dolar rüşvet aldığı iddiasını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiğine dikkat çeken Özer, “O zaman başka rüşvet olayları ve başka fırsatçılar yok mu diye sormuştum. Bir vatandaş arayıp "Benden de rüşvet aldılar" dedi. Vatandaşımız bir süredir işsizmiş. Orman Genel Müdürlüğü’nde işe başlayacağına dair garanti veren bir yönetici kendisinden 100 bin TL istemiş. Vatandaş da borç harç parayı toparlamış. Aylar süren oyalama sonucu gelinen noktada vatandaşın işi yok ama borcu çok ve konu şimdi savcılıkta” dedi.

KAÇ KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI?

Konuyu Meclis’e taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi veren Özer, şu soruların yanıtlamasını talep etti:

- Yönetici memurlarınızın Bakanlığınız bünyesinde işe başlama sözü verip karşılığında vatandaşlardan para aldıklarına dair iddialar doğru mudur? Memurlarınızın rüşvet almadıklarının bir kanıtı var mıdır?

- Üstünde bakanlığınızın ismi olan, altında üst düzey yöneticilerin imzalarının bulunduğu kurumsal evrakların sahte olduğunu vatandaş nasıl anlamalıdır?

- Vatandaştan 100.000 TL alan X isimli şahıs, adının karıştığı bu rüşvet ve dolandırıcılık olayı nedeniyle mi görevinden alınmış ve bir yıldır kızakta bekletilmektedir?

- Bakanlığınız bünyesinde kızağa çekilen diğer tabiriyle havuzda bekletilen memur sayısı kaçtır? Bu memurlara ayrılan bütçe nedir?

- Son 10 senedir Bakanlığınız bünyesinde rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, yolsuzluk gibi memur suçları kapsamında şikayet edilen, teftişe alınan, uzaklaştırılan, ihraç edilen, durumu yargıya intikal ettirilen memur sayısı nedir? Kaç memurunuz soruşturma, kovuşturma geçirmiş kaçı hakkında hüküm verilmiştir?