Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, Ağustos 2021 itibariyle tarım sektörünün bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcunun 220 milyar lirayı aştığını kaydetti. Yanlış tarım politikalarının, yüksek girdi maliyetleri altında ezilen çiftçiye borç olarak geri döndüğünü belirten Bulut,  çiftçilerin, aldıkları kredileri dahi geri ödeyemez duruma geldiğini bildirdi. 
 DESTEKLER BU YIL DA YAYINLANMADI
Tarım ve hayvancılık destekleri her yıl Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlendiğini hatırlatan Bulut, “Haziran- Temmuz aylarında ürünlerini hasat eden üreticiler, gelecek yılın hazırlıklarına başlamıştır. Çiftçimiz, 10-15 gün içinde de hububat ekimlerine başlayacaktır. 2019 yılı öncesinde Ocak-Şubat aylarında yayınlanan kararnameler ile o yıl hangi üründen ne kadar destek alacaklarını bilen çiftçi, son üç yıldır hangi ürüne ne kadar destek alacaklarını bilmemektedir.  Son 3 senede olduğu gibi bu yıl da Ekim ayı gelmiş olmasına rağmen ne Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ne de Uygulama Tebliği yayınlanmıştır” ifadelerini kullandı. 
NE ZAMAN YAYINLANACAK? 
CHP’li Bulut, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Tarım ve hayvancılık desteklerine ilişkin Kararname ne zaman yayımlanacaktır?  Tarım ve hayvancılık desteklerine ilişkin Kararname’nin yayımlanmamasının nedeni nedir?  Tarım ve hayvancılık desteklerinin bu yıl ne kadar olması planlanmaktadır?  Tarım ve hayvancılık alanındaki üreticileri girdi maliyetleri altında ezilirken, aynı zamanda devlet desteklerinden de yoksun bırakılmaktadır. Üreticilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin bir planınız bulunmakta mıdır?”