TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi. Soru önergesinde Barut, torpile son verilmesi gerektiğine dikkat çekti.  

“ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK?”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 31 Mart seçimleri öncesi verdiği vaatleri hatırlatan Barut, şunları kaydetti: “Orman Genel Müdürlüğüne 5.000 personel alımı yapılacağını duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1.200 Mühendis, 2.700 Orman Muhafaza Memuru, 800 memur ve 300 şoför alınacağını söyledi. Alımların KPSS puanına göre sıralama yapılarak olacağını belirterek ‘Kimse kapımıza tayin, terfi ve torpil istiyorum diye gelmesin, KPSS puanları ne ise ona göre yapılacak’ demişti. Ancak Orman Genel Müdürlüğü internet sayfasında ilan ettiği duyuruda ‘Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımlarının yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir’ denildi. Bu çelişkinin giderilmesi gerekiyor.”

“BAKAN İLE BÜROKRATLAR ARASINDA ÇELİŞKİ VAR!”

Barut, Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarına rağmen bakanlık bürokratlarının kurumlara alımını olmadığı söyleyerek, bakan ile bürokratlar arasında çelişki olduğunu kaydetti.