Evrensel gazetesinden Genaçağa Karafazlı'nın haberine göre,  Rize’de bir yandan koronavirüs salgınına karşı tedbirler artırılırken diğer yandan, yeni koronavirüs vakaları ortaya çıkıyor. Bugüne kadar virüse karşı ne tür tedbirler aldığı bilinmeyen ÇAYKUR’da bir işçinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 11 işçi karantinaya alındı.

İşletmede koronavirüse karşı alınan/alınması gereken tedbirlerle ilgili kurumda çalışan memur ve işçilerin bugüne kadar bilgilendirilmediği öğrenildi.

Çay işletmeleri genel müdürlüğüne bağlı Zihniderin Çay Fabrikasında çalışan bir makine bakım ustasının Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Çay fabrikası müdürlüğünden edinilen bilgilere göre işletmede 11 işçi karantinaya alındı.

Müdürlük şu bilgi notunu paylaştı:

“İş yerimizde çalışan kadrolu teknik işlerimizden Makine Bakım Ustası ... sicil nolu ...’nin 30.03.2020 tarihinde Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. İşçimizin temas kurduğu Makine Bakım Ustaları (6kişi) Tesisatçı 1 kişi brülorcü 1 kişi sağlık il müdürlüğüne 14 günlük karantina altına alınmışlardır. Ayrıca ... sicil nolu ... 29.03.2020 Tarihinde rahatsızlanıp hastaneye giderek Covid-19 tedbiri nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştır. Ayrıca Odacımız ... da 26.03.2020 tarihi itibariyle ile karantinaya alınmıştır. Toplam 11 İşçimiz Covid-19 nedeniyle karantina altına alınmıştır” denildi.

Öte yandan fabrikanın idari binası, üretim binası, işçi dinlenme alanları, bekçi odası 30.03.2020 tarihinde kapatılarak ilaçlama firması tarafından dezenfekte çalışmaları başlatıldığı öğrenildi.

ÇAYKUR'DAN TEK AÇIKLAMA ATM'LER

Rize de valilik başta olmak üzere belediye ve resmi kurumlar koronavirüse karşı aldıkları tedbirleri kamuoyu ile paylaşırken, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün bu konuda bugüne kadar yalnızca ATM’ler konusunda bir açıklama yaptığı görüldü.

Geçen hafta ÇAYKUR'un yaş çay destekleme üreticilerin hesabına yattığını üreticilerin hesaplarına geçen destekleme paralarını ATM ‘lerden çekerken koronavirüse karşı önlemlerini almaları gerektiği dile getirilmişti.

Yaşanan bu vaka sonrası ÇAYKUR’un diğer 46 çay fabrikasında hangi tedbirler alacağı merak ediliyor.