Alınacak personel ile ilgili yapılan duyuruda KPSS ile alım yapılacağını söyleyen Bakanlık ardından yaptığı açıklamada KPPS'ye ilave olarak sözlü ve uygulamalı sınavla alım yapılacağını duyurmuştu. Ancak gelen tepkiler üzerine yanlıştan dönüldü. Bakanlık geri adım atarak müjdeyi bir açıklama ile duyurdu ve "Alımlar KPSS puanı ile yapılacak" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, atanamayan orman mühendisleri ve orman muhafaza memurlarının sorunlarını TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Polat’ın soru önergesine 5 bin personelin KPSS puanına göre alınacağı müjdesini verdi.

Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli 1200 Orman Mühendisi, 2700 Orman Muhafaza Memuru, 800 Memur ve 300 Şoför olmak üzere toplamda 5 bin personel alımı gerçekleştireceklerini açıklamıştı. Alımların tek tek yapıldığı haberleri üzerine İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soru önergesine 9 Mayıs 2019 tarihinde verilen cevap; "Bakanlığımızın bağlı kuruluşu olan Orman Genel Müdürlüğüne Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 şoför olmak toplam 5000 kadro ihdas edilmiş olup, KPSS puanlarına göre alımlar yapılacaktır" şeklindeydi. Diğer taraftan, Bakanlıktan 11 Nisan'da yapılan açıklamada; orman mühendisi ve orman muhafaza memuru kadrolarına KPSS'ye ilave olarak sözlü ve uygulamalı sınavla alım yapılacağı belirtilmişti. 

TEPKİLER ÜZERİNE BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu açıklamanın ardından alımlara ilişkin tepkiler büyüdü ve bakanlıktan konu ile ilgili beklenen açıklama geldi.  Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 5 bin personel alımının KPSS puanlarına göre alınacağı müjdesini verdi. Açıklamada "Bakanlığımızın bağlı kuruluşu olan Orman Genel Müdürlüğüne Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 şoför olmak toplam 5000 kadro ihdas edilmiş olup, KPSS puanlarına göre alımlar yapılacaktır" dendi. 

ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ŞARTLARINI İYELEŞTİREN DÜZENLEME

Bakan Pakdemirli, ayrıca orman muhafaza memurlarının asli görevinin üretim değil, ormanların korunması olduğuna da dikkat çekti. Bu memurların çalışma koşullarının ve şartlarının iyileştirilmesi için düzenleme, çalışmalarının devam ettiğini bildiren Bakan Pakdemirli, bu memurların emekli olduklarında da zati silahlarını harçsız taşıyabilmeleri için ilgili kanunda çalışma yapıldığını belirtti.