Konuyla ilgili olarak Tarımdan Haber'e değerlendirmelerde bulunan Çelik, hızlı karar alma ve uygulamaya geçirme noktasında danışma platformunun önemine dikkat çekerek “Bu platformun hayata geçirilmesi, hızlı karar alma ve uygulama noktasında, ülkesel ve bölgesel gıda üretiminin sürekliliği için ve içinde bulunduğumuz bu zorlu sürecin en kısa sürede atlatılabilmesi adına yerinde bir karardır. Bakanlığımız bu girişimiyle çok önemli bir yeniliğe imza atarak üretici örgütlerini birer paydaş olarak kabul etmiştir. Canı gönülden destekliyoruz. “ dedi.

Genel Başkan Çelik, oluşturulan bu platform ile Üretici Birliklerine karar alma sürecinde çok önemli roller biçildiğini ifade ederek Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye küçükbaş hayvancılık sektörü adına teşekkür etti.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik açıklamasında, tarım sektörü adına çok güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek “Öncelikle peş peşe dev hamlelerle tarım ve hayvancılık sektörünün yüzünü ağartacak çalışmalara imza koyan Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye tüm yetiştiricilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Çok kısa süre önce de üretici ile tüketiciyi ortak paydada buluşturacak olan Dijital Tarım Pazarı’nın tanıtımı bizzat Sayın Bakanımızın sunumuyla gerçekleştirilmişti. Bu sistemde haksız kazanç sağlayan aracıların ortadan kaldırılacak olmasını memnuniyetle karşılamıştık.

YETİŞTİRİCİ BİRLİKLERİ OLARAK YILLARDIR OLMASINI İSTEDİĞİMİZ HAYALİMİZDİ 

Şimdi de tarımsal üretici örgütlerinin bir platform marifetiyle bir araya getirilecek olmasıyla, yetiştirici birlikleri olarak yıllardır olmasını istediğimiz bir hayalimiz de böylece gerçeğe dönüştürülmüş oldu. Tarımsal Üretici Örgütleri Danışma Platformunun oluşturulması Bakanlığımız ile sektör temsilcilerini buluşturarak bakanlık yetkililerine sahadan bizzat sektör temsilcileri tarafından sorunların aktarılmasını sağlama imkanı verecek ve ortak akıl ile sorunlara çözüm aranacaktır. Tarımsal örgütler ve üreticiler ile Bakanlığımız arasında iletişimi ve bilgi alışverişini artırarak sektörün gelişimine büyük katkı sağlanacaktır.” dedi.

Genel Başkan Çelik, danışma platformunun kurulmasının sektör açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak “Umuyor ve inanıyoruz ki platform sayesinde üretici ve yetiştirici örgütlerimizin Bakanlığımızla olan ilişkileri daha çok gelişecek, sektörümüze ilişkin ortaya koyduğumuz taleplerimizin değerlendirilmesi ve daha da önemlisi Bakanlığımız politikalarının oluşturulması ve uygulanması noktasında Merkez Birliğimizin karar alıcı konumuna getirilmesi ülkemiz tarımının doğru yolda yürümesine vesile olacaktır. Bu açıdan da bakıldığında TÜÖDAP, biz üretici örgütlerine Bakanlığımızı doğru bilgilendirmede bulunma sorumluluğu da getirmiş, herkesin elini taşın altına beraberce koyacağı tarihi bir platform oluşturulmuştur. “dedi.

BAKAN YARDIMCISI BAŞKANLIĞINDA İKİ AYDA BİR TOPLANACAK 

Bakan Pakdemirli tarafından belirlenecek Bakan Yardımcısı Başkanlığında, iki ayda bir toplanacak olan TÜODAP’da Bakanlık Genel Müdürlerinin doğal üye olarak bulunacaklarını belirten Çelik, Bakanlık bünyesinde kurulan ve faaliyet gösteren üretici ve yetiştirici örgütlerinin Merkez Birliği Başkanlarının da daimi temsilci olarak platformda yer alacaklarını sözlerine ekledi.

Genel Başkan Çelik, oluşturulan platformun küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarına da çözüm olacağını söyleyerek “Her fırsatta dile getirdiğimiz, üretici örgütlerinin, üretici ve yetiştiricilerin sorunlarının süratle teşhis ve çözümü için üretici örgütlerinin Merkez Birliklerinin de içinde yer alacağı danışma kurulu oluşturulması yönündeki önerimizin Bakanlığımız tarafından hayata geçirilmiş olmasıyla bundan böyle danışma platformunun il birliklerimiz ve yetiştiricilerimizin sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye bütün il birliklerimiz ve yetiştiricilerimiz adına göstermiş olduğu bu duyarlılıktan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. İl Birliklerimizi ve 270 bin yetiştiricimizi temsilen Merkez Birliğimizin de içinde yer aldığı TÜÖDAP’ın yetiştiricilerimiz ve birliklerimiz için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. İnşallah Sayın Bakanımızın yaptığı bu güzel hamleler ve özellikle de yeni kurulan Tarımsal Üretici Örgütleri Danışma Platformu ülkemiz tarımının bütünüyle birlikte küçükbaş hayvancılıkta belirlenen hedeflerimize de çok daha kolay ulaşacağımız günlerin başlangıcı olur“ ifadelerine yer verdi.