TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Bafra Tarım Kredi Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Balta, Tarım Kredi’nin tarımsal kredilerde uygulandığı kaynak kullanım ücreti sorunu, borçların yeniden yapılandırılması ve borçlarından dolayı çiftçinin icraya verilmemesiyle ilgili sorunları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmüşlerdi. Tosuner ve Balta, görüşme sonrasında yaptıkları açıklamada görüşmenin olumlu geçtiğini ve Bakan Pakdemirli’nin kendilerine bu konularda çalışmaların yapılacağı bilgisini verdiğini açıklamışlardı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Dün akşam bakanımızla yaptığımız görüşmede 2018-2019 değişken faizle olan tüm üyelerinin borçlarının bir hafta 10 gün içerisinde değiştirilip faizlerin düşürüleceği ve borcu olan üreticinin icraya verilmeyeceği, yapılandırmanın yeniden gündeme girip mağduriyetlerin giderileceği sözünü aldık. Bu müjdeli haberi almaktan çok memnun olduk” demişti. 

ÇİFTÇİ İCRAYA VERİLMEYECEK DEMİŞTİ

Bakan Pakdemirli’nin Ziraat Oda Başkanı ve Bafra Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanına çiftçinin icraya verilmeyeceği yönünde bilgi vermesine rağmen, bu konunun uygulamaya geçirilmediği ortaya çıktı. Tarım Kredi Kooperatiflerinde borçlu ortak ve kefillerin dosyaları icraya verilirken, e-devlet üzerinden icra işleminin başlatıldığını gören ortaklar ise şok geçirdi. 

Buğday, arpa fiyatları belli oldu! Güncel 11 Mart hububat fiyatları! Buğday, arpa fiyatları belli oldu! Güncel 11 Mart hububat fiyatları!