Airporthaber.com'un haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin THK filosundaki yangın uçaklarıyla ilgili söylediği sözlere CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den flaş bir yanıt geldi.

"Uçakların uçuşa elverişli olup olmadığına da görüldüğü gibi SHGM karar verir senin uçmaya korkan personelin değil" diyen Çelebi, "Devlet diye bir şey bırakmadınız! Sen de pilotsan bilirsin Bekir Pakdemirli, uçuş öncesi kontrolleri pilot da yapar ve isterse bizzat uçuşu kendi de kesebilir" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Çelebi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 21 Haziran 2019 tarihinde THK filosunda yer alan TC-TKV kuyruk tescilli uçak için verilen 'Uçuşa Elverişlilik Gözden Geçirme Sertifikası'nı da paylaştı.

SHGM tarafından verilen sertifikada geçerlilik tarihi olarak 18 Haziran 2020 görülüyor.

PAKDEMİRLİ NE DEMİŞTİ?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK'nın yangın söndürme uçakları konusunda ilişkin açıklama yaparak, "Beni memuriyetten atın, bu uçağa binmem diyorlar. Hükümetimize siyasi saldırı var, bu dikkate alınmalı. THK'ya 1 lira borcum yok. Benim teşkilatım bu uçaklarla uçmak istemiyor. THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. THK uçakları işimize yaramıyor" şeklinde konuşmuştu.