Genel Direktör Türkiye’nin G20 grubunun önemli bir üyesi olduğunu, ülkenin gıda ve tarım hakkında aktif rol oynadığını  ve uluslararası gündeme taze bir perspektif getirdiğini vurguladı. Qu Dongyu aynı zamanda Türkiye’nin bölge ve bölge altındaki önemli rolünün de altını çizdi.

Bakan Pakdemirli FAO’ya ülkesinde gerçekleştirdikleri iyi işler için teşekkür etti ve Genel Direktörü Gıdayı Koru İnsiyatifi (Save Food Initiative) ile ilgili Eylül’de düzenlenecek bölgesel konferansa davet etti.  

Bakan Pakdemirli ve Genel Direktör tarımda bilgi ve teknolojinin değeri konusuna da değindiler. Bakan Türkiye’de kullanılan yeni teknolojik gelişmeler ile 2020’ye kadar 80 milyonun üstünde fidanın dikilmesi gibi çevre dostu insiyatiflerden örnekler verdi.

Qu bu insiyatifleri takdirle karşılarken Türkiye’yi karşılaştırmalı avantajlarını tanımlaması için destekledi ve FAO’nun her daim desteğe hazır olduğunu ifade etti. Qu ayrıca çok taraflılığının sadece küçük çaplı ülkeler için değil, aynı zamanda orta-gelirli ülkeler için de önemli olduğunun altını çizdi.