Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devreye girdi, 2 milyon civciv telef olmaktan kurtuldu. Adana'da bir üreticinin çektiği video ile gündeme gelen civciv ölümleriyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi.

Bölgede büyük bir tavuk firmasının batmasından dolayı, bu firmaya sözleşmeli üretim yapan üreticilere yem gönderilmediği için kümeslerdeki civcivler ölüme terk edilmişti.

TARIMDANHABER ÜRETİCİNİN ÇIĞLIĞINI BU BAŞLIKTA DUYURMUŞTU! HABER İÇİN TIKLAYIN...

Adana Seyhan'da söz konusu tavuk firmasına üretim yapan Sami Özler, 150 bin civcivin bulunduğu kümeste bir video çekerek, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerinden acil kodlu yardım istemişti.

PAKDEMİRLİ KÜMESLERE YEM DESTEĞİNİN SAĞLANDIĞINI DUYURDU

Sami Özler'in videosuyla gündeme gelen civciv ölümleriyle ilgili olarak 4 gün sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den sevindirici haber geldi.

GÖNÜL BUNLARI GÖRMEK İSTEMİYOR

Bakan Pakdemirli, Sakarya'da katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili olarak, şunları kaydetti:Adana'da tavuk üretimi ile ilgili hafta sonu birçok televizyonda işlenen bir konu vardı. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu ve bu iş çözülmüş oldu. Gönül bunları görmek istemiyor ama tabii ki serbest piyasa koşullarında yaşıyoruz. Serbest piyasa koşullarında yaşarken de işte bir yandan bazı firmalar batıyor, bazı firmalar çıkıyor. Konkordato etmiş bir firmanın bu işte fason üreticilere yem desteği sağlayamadığını gördük. Ve bir şekilde tarafımızca yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağını öğrendik. Bu tabii ki hem beni, hem bakanlığımızın bürokratlarını hem de tüm kamuoyu vicdanını rahatlatan bir gelişme olmuştur."

ADANA VALİMİZ BENİ ÇOK MUTLU EDEN HABERİ VERDİ

Diğer yandan Pakdemirli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da, akşam saatlerinde Adana Valisi'nin Mahmut Demirtaş'ın kendisini çok mutlu eden haberi verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

Adana'da tavuk üretimi ile ilgili basına da yansıyan ve hepimizi derinden üzen görüntüler vardı. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu ve nihayet bu sorun çözüldü. Ekonomik sorunlar yaşayan bir firmanın, bu işte fason üreticilere yem desteği sağlayamadığını gördük.

Bakanlık Bürokratlarımıza gereken talimatları verdim ve Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile de sabah görüştüm. Akşam saatlerinde Valimiz beni çok mutlu eden haberi verdi.

Bakanlığımız tarafından yapılan girişim ve protokollerden sonra artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağı müjdesini vermek istiyorum. Bu gelişme hem şahsımın, hem Bakanlık Bürokratlarımızın hem de tüm kamuoyunun vicdanını rahatlattı"

TARIMDANHABER