Denizli'de bir takım temaslarda bulunan Pakdemirli, “Ceviz Alanlarını Geliştirme Projesi Fidan Dağıtım Töreni'ne katıldı. Pakdemirli, orman varlığının son 16 yılda 1,5 milyon hektar arttığını, 2023 yılında ülke topraklarının yüzde 30'unun orman ve ağaçlık arazi haline gelmesi için çalıştıklarını ifade ederek, "2023'te 7 milyar adet yani dünyada yaşayan her kişi başına bir adet ağaç dikme hedefimiz var" dedi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BU KONUDA GEREKENİ YAPIYOR

Cevizde ise ithalatçı konumda olan Türkiye'yi ihracatçı yapmaya odaklandıklarını kaydeden Bakan Pakdemirli, "Cevizin anavatanlarından birisi de Türkiye. Anavatan olmasına rağmen aslında bugün ithalatçı konumda olmamamız gerekiyor. Bu açığımızı da ben çok hızlı şekilde kapatacağımıza inanıyorum. Orman Genel Müdürlüğü bu konuda gerekeni yapıyor. Yakında Türkiye ve Denizli çapında da bu konularla ilgili açıklamalarımız olacak." dedi.

TÜRKİYE İLK 3'TE YER ALIYOR

Yıllık 200 bin ton ceviz üretimi bulunan Türkiye'nin ithalatçı olmasına rağmen dünyanın en büyük dördüncü üreticisi olduğunu, 400 bin ton üretimi bulunan İran'ı yakalamayı hedeflediklerini dile getiren Dr. Pakdemirli, Denizli'nin ise ceviz üretiminde Ege'de birinci, Türkiye'de de 3. sırada bulunduğunu aktardı.

TARIMDAN HABER