Aydınlık gazetesinden Ercan Küçük'ün haberine göre, işten çıkartılan Cargill işçilerinin direnişi sürüyor. Bursa Orhangazi’de fabrika önünde direnişe devam eden işçiler, Cargill’in de sponsorları arasında olduğu "Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya" sloganıyla toplanan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi için İstanbul’a geldi.

Zirvenin düzenlendiği otelin önünde nöbet tutan işçiler, otele girenlere hazırladıkları bildirileri verdi. Zirveye katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Cargill işçileriyle görüşmek istediğini bildirdi. Görüşmeye İşçiler adına Cargill direnişi önderlerinden Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya katıldı. Görüşmede sorunlarını aktaran Karlıkaya’ya, Bakan Pakdemirli, çözüm için Cargill yönetimiyle görüşeceğini belirtti. Bakan Pakdemirli’ye teşekkür eden Karlıkaya, Aydınlık’a şu açıklamaları yaptı:

PAKDEMİRLİ, CARGİLL İLE GÖRÜŞECEK

"548 gündür direniyoruz. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi sponsorlarından birisi de Cargill. Sponsor firmalara Cargill’in bize yaptıklarını anlattık, bildiriler dağıttık. Sesimizi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli duydu. Bakan Pakdemirli bizimle görüşmek istediğini danışmanları aracılığıyla iletti. İçeriye girip kendisiyle görüştük. Kendisine sorunumuzu anlattık. O da bizi haklı buldu. Kendisinin de Cargill firmasıyla temasa geçeceğini ve bu arkadaşların işbaşı yaptırılmasıyla alakalı sorunların çözülmesi gerektiği şeklinde ifadelerde bulundular. Kendisine teşekkür ediyoruz. Telefonlarımızı aldılar. Önümüzdeki günlerde yine Cargill yönetimini arayacaklar. Bu sorunun çözümüyle ilgili taleplerimizi Cargill yönetimine iletecekler. Cargill mücadelesinin herkesin mücadelesi olduğunu her zaman belirtiyoruz. İnşallah arkadaşlarımızı işbaşı yaptırarak kazanacağız."

BESİCİLER SESLERİNİ DUYURAMADI!

Cargill işçileri Bakan Pakdemirli'ye sesini duyurabilirken, besiciler duyuramamıştı. Bilindiği üzere besiciler de Bakan Pakdemirli'ye sesini duyurmaya çalışmış ancak bunda başarılı olamamışlardı. Kahramanmaraşlı yetiştirici Yakup Konan, Bakan Pakdemirli'ye sesini duyuramadığı için Bakanlığın önünde eylem yapma kararı almıştı. Konan'a bir çok yetiştirici de destek verirken, eylem için geçtiğimiz günlerde Ankara Valiliğine başvurarak izin talebinde bulunuldu.