Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Akşener, kuru üzümde, kuru incirde, çeltikte, yer fıstığında sorunların bitmediğine vurgu yaparak, “Halbuki ülkemiz, kuru üzüm ve kuru incir üretiminde, ihracat liderliğine oynuyor. Ancak fiyatlarımız, geçen yıl ile aynı olarak belirleniyor. Yani iktidar, dünyada lider olduğumuz ürünlerde üretim yapanları, üretime küstürmek için, adeta özel bir çaba harcıyor. Yer fıstığı ise, daha da beter bir durumda. Geçen yıl, 9 ila 12 lira civarında olan fiyat, bu yıl, 6 ila 8 lira arasında düştü. Yer fıstığının, Toprak Mahsulleri Ofisi görev kapsamında olmaması da, üretim planlaması yapılmamasına neden oldu. Bakın, kışlık ekim dönemindeyiz. Çiftçimizin, üreticimizin desteğe ihtiyacı var” diye konuştu. 

YAKINDA EKMEĞİ 4 LİRADAN ALACAĞIZ 

Üretim konusunda uyarılarda bulanan Akşener, şöyle devam etti: “Rekoltelerin doğru açıklanması, kuraklık etkisinin doğru ölçülmesi gerekiyor diye, bu kürsüden taa yazın başında, Haziran ayında söyledik. Ancak gelin görün ki; parlak zekasıyla göz dolduran Tarım Bakanı, Temmuz-Ağustos ayında, kuraklığa dayalı mecburi açıkları, hesaplamayı beceremedi. Bu yüzden de, Temmuz ayında, 260 dolara düşen buğdayı, 353 dolardan, 240 dolara düşen arpayı da, 330 dolardan ithal etmek zorunda kaldık. Hep söyledim, tekrar söylüyorum; Eğer bu kafayla giderseniz, bu başarısız politikayla devam ederseniz; Yakın zamanda ekmeği de, 4 liradan satın almaya başlayacağız. Keza Siirt’te, Tarım Ürünleri Ofisi işleten bir kardeşim de, aynı şeyi söylüyor. Diyor ki; Bu sene kimse buğday ekemiyor. Çiftçiler kuraklık ve yüksek maliyetlerden dolayı, hep mercimek ekti. Allah korusun, gelecek sene biz ekmeği, belki tanesi 6-7 liradan yiyeceğiz.”

TARIM MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ 

“Çiftçi kardeşlerim iktidar neden böyle yapıyor biliyor musunuz?” diye soran Akşener, “Çünkü AK Parti sizi yokluk içinde tutmak istiyor, onlar sizi suiistimal ederek oylarınızı almayı hak görüyorlar. Onlar kendi cebini doldururken sizi yokluğa mahkûm ediyor. Sizin çocuklarınız işsizken onların evlatlarının ayıları, dayıları üzerinden üst kademe kamu görevlerine KPSS'yi atlayarak girdikleri bir düzende, elbette sizin sesinizin çıkmayacağı bu harami düzeni devam ettirmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Ama merak etmeyin çok az kaldı. Sizler bizim için Türkiye için önemlisiniz. Çünkü seçmen siyasetçinin veli nimetidir. Biz sizi onlar gibi oy pusulası olarak görenlerden değiliz. Bizim için tarım bir milli güvenlik meselesidir” ifadelerini kullandı.