Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Milli Gazete’nin ‘havuzlu villa’ skandalı ile gündeme getirdiği Bor Şeker Fabrikası’nın değerli arazisinin adrese teslim satış ihalesinin ‘talipli çıkmadığı’ gerekçesiyle iptal edildiği ortaya çıktı. Bor Şeker Fabrikası’nın satılmayan 625 bin metrekare devlet arazisi üzerinde oynanmak istenen bütün oyunlar bozuldu. Milli Gazete’nin manşet haberi kamuoyunda büyük tepki çekince arazinin ihalesine teklif bile veremediler! 

Bor Şeker Fabrikası, 2018 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile kanunlara ve ihale şartnamesine aykırı bir şekilde ihaleye girmeyen bir firmaya ‘hülle yoluyla’ devredilirken, söz konusu fabrikanın satışa konu olmayan 625 bin metrekare arazisiyle ilgili de büyük bir skandal patlak vermişti. Hülle yaparak fabrikayı devralan Dişli ailesinin, devlette kalan şeker fabrikasının üstündeki sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıkmıştı. Özelleştirme İdaresi de üzerine havuzlu villa yaptırılan 625 bin metrekare araziyi geçtiğimiz Temmuz ayında alelacele satışa çıkarmıştı. 

HAVUZLU VİLLA SKANDALI KAMUOYUDA BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ 

Bor Şeker Fabrikası’nın satılmayan devlet arazisiyle ilgili olarak Milli Gazete’nin geçtiğimiz Ağustos ayında gündeme getirdiği havuzlu villa skandalı, kamuoyunda büyük bir infiale neden olmuştu. 

HAVUZLU VİLLA SKANDALINA KİRALADIK SAVUNMASI! 

Bor Şeker Fabrikası’nı hülle yoluyla devralan Dişli ailesi, havuzlu villa yaptırılan yerin Özelleştirme İdaresi’nden kiralandığını belirterek kendilerini savunmuşlardı. Özelleştirme İdaresi de konuyla ilgili sorularımıza CİMER üzerinden cevap vererek, söz konusu arazinin 22 Kasım 2018 tarihinde Dişli ailesinin sahibi olduğu Bor Şeker A.Ş’ye kiralandığını belirtmişti.  

KİRALANAN ARAZİ HAVUZLU VİLLADAN HEMEN SONRA SATIŞA ÇIKARILDI

Ancak Bor Şeker A.Ş’ye kiralanan arazinin havuzlu villa yaptırılmasının hemen ardından yani kira sözleşmesinden 8 ay sonra satışa çıkarılması dikkat çekti. Dişli ailesi arazi üzerindeki sendika binasını yıkarak yerine havuzlu villayı geçtiğimiz Nisan ayında yaptırırken, Özelleştirme İdaresi de araziyi 3 ay sonra yani Temmuz ayında satışa çıkardı. Arazinin, kiralayan firma tarafından ciddi bir masraf edilerek havuzlu villa yaptırılmasının hemen ardından satışa çıkarılması, yapılacak satış ihalesini de şaibeli hale getirmişti. 

MİLLİ GAZETE’NİN MANŞET HABERİ BÜTÜN HESAPLARI BOZDU 

Ancak havuzlu villa skandalının Milli Gazete tarafından gündeme getirilmesi Bor Şeker Fabrikası’nın devlete ait arazisi üzerindeki bütün hesapları bozdu. Milli Gazete’nin ‘Şeker Fabrikasıydı Havuzlu Villa Oldu!’ manşet haberi kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olurken, geçtiğimiz Eylül ayında yapılan satış ihalesine de teklif veren olmadı. 

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ: İHALE İPTAL EDİLMİŞTİR

Özelleştirme İdaresi, konuyla ilgili sorularımıza CİMER üzerinden cevap vererek, şunları kaydetti: “Özelleştirilen şeker fabrikalarının ihale dışı tutulan varlıklarının satışı kapsamında Bor Şeker Fabrikasına ait söz konusu taşınmazların özelleştirme ihalesine teklif alınmadığından dolayı ihale iptal edilmiştir” 

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ HAVUZLU VİLLAYI GÖRMEMİŞTİ! 

Diğer yandan Özelleştirme İdaresi’nin arazi satışına yönelik hazırladığı satış ilanında da havuz villayı sakladığı ortaya çıkmıştı. Özelleştirme İdaresinin, satış ilanında havuzlu villa yerine yıkılan sendika binası gösterilmişti. Arazinin değer tespitinin de havuzlu villaya göre değil de olmayan sendika binasına göre yapılması dikkat çekmişti.