Düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Belediye olarak tarıma nasıl destek veririz, çiftçimizin yükünü hafifletiriz diyerek çalışmalar içerisinde olduk. İlçemizin 56 bin dönüm alanı tarım alanı. Sanayi kenti olan Körfez aynı zamanda bir tarım kenti de. Tarımla uğraşan çok sayıda çiftçimiz var. Büyükşehir Belediyemiz bu yıl 38,5 milyon TL’lik destek sundu. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

DESTEĞİ 200 BİN TL’YE ÇIKARTTIK

Körfez Belediyesi olarak da bugün 200 bin TL’lik desteğin sağlandığını belirten Başkan Söğüt, “Bugün çiftçimize destek veriyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 300 çiftçimize 30 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıyoruz. Projenin finansmanı 90 bin TL olarak düşünülmüştü. Bizler bunu arttırdık ve 200 bine çıkarttık. Toplam 300 çiftçimize 5 dönümlük tarım arazisini ekebilecek tohumu belediye olarak biz karşılamış oluyoruz” dedi.

HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Çiftçiye sadece tohum desteği vermediklerini de belirten Başkan Söğüt, “Çiftçimize fidan desteği olarak bugüne kadar 1.300 adet ceviz, 600 de kiraz fidanı dağıttık. Şimdi 110 bin TL’lik destek ile 3.500 ceviz ve kiraz fidanını önümüzdeki günlerde dağıtacağız. İlkbahar aylarında muhtarlarımız aracılığı ile fide dağıttık. Çiftçimize ücretsiz toprak analizi desteği sunuyoruz. Ayrıca Aromatik Bitkilerle uğraşan çiftçilerimize de 10 dönüm başına bin TL mazot desteği veriyoruz. Bunun dışında da 1.200 kg yem bitkisi desteğimiz olacak.