Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), GÜBRETAŞ’a, Millî Gazete’nin altın madeni sahasının devredileceğine yönelik gündeme getirdiği iddialarla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmamasından dolayı 200 bin lira “kamuoyunu bilgilendirmeme” cezası kesti.

CENGİZ HOLDİNG'TEN SONRA ŞİMDİ DE SANKO HOLDİNG!

Millî Gazete’nin 9 Haziran’da gündeme getirdiği Cengiz Holding iddialarından sonra bu planın şimdilik askıya alındığı ifade edilirken, Hüseyin Aydın’ın altın madeni sahası ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile de bir görüşme yaptığı belirtiliyor.

altın madeni

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki olan GÜBRETAŞ’a ait olan Bilecik/Söğüt’teki altın madeni sahasının satılacağına yönelik kaygılar had safhaya çıkarken, GÜBRETAŞ’ın konuyla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Millî Gazete’nin 9 Haziran’da “Tarım Kredi’de altın sessizliği” haberi ile gündeme getirdiği altın madeni sahasının Cengiz Holding’e devredileceğine yönelik iddialara GÜBRETAŞ’ın sessiz kalmasından dolayı SPK’nın, GÜBRETAŞ’a 200 bin lira kamuoyu aydınlatmama cezası kestiği ortaya çıktı.

HÜSEYİN AYDIN’DAN ALTIN MADENİ SESSİZLİĞİ!

Hüseyin Aydın’ın Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü’ne atanmasıyla birlikte, GÜBRETAŞ’ın altın madeni sahasının Cengiz Holding’e devredileceğine yönelik kaygılar da had safhaya çıktı. Hüseyin Aydın’ın bugüne kadar altın madeni sahası ile ilgili bir projeksiyon ortaya koymaması da bu kaygıları artırıyor.

GÜBRETAŞ “ALTIN MADENİ SATILACAK MI?” İDDİALARINI YALANLAYAMADI!

Millî Gazete, 9 Haziran’da “Tarım Kredi’de altın sessizliği” haberi ile altın madeni sahasının satılacağına yönelik iddiaları ilk defa gündeme getirirken, halka açık bir şirket olmasına rağmen olağanüstü bu iddia karşısında GÜBRETAŞ’ın kamuoyuna hiçbir açıklama yapmayarak sessiz kalması dikkat çekmişti.

Başlıksız-3-1

GÜBRETAŞ, ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİNİ GÖZ GÖRE GÖRE ÇİĞNEDİ!

Sermaye piyasasının güvenirliğini, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin sağlanmasına yönelik usul ve esasları düzenleyen “Özel Durumlar Tebliği”ne göre, halka açık şirketlerle ilgili ilk kez gündeme gelen iddialara yönelik o şirketin kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu bulunuyor.

GÜBRETAŞ’IN ÇİĞNEDİĞİ ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİNİN 9’UNCU MADDESİ ŞÖYLE

Özel Durumlar Tebliği’nin 9’uncu maddesine göre, “İhraççılar hakkında sermaye piyasası araçlarının değerini, fiyatını veya yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyebilecek öneme sahip, basın-yayın organları veya diğer iletişim yollarıyla ilk kez kamuya duyurulan veya daha önce kamuya duyurulmuş bilgilerden farklı içerikteki haber veya söylentilerin varlığı halinde; bunların doğru veya yeterli olup olmadığı konusunda, bu tebliğde belirtilen esaslar çerçevesinde ihraççılar tarafından kamuya açıklama yapılması zorunludur” denilmekte.

SPK’DAN GÜBRETAŞ’A “ALTIN MADENİ SAHASI İLE İLGİLİ GÜNDEME GELEN İDDİALARA NEDEN AÇIKLAMA YAPMADIN” CEZASI!

GÜBRETAŞ’ın altın madeninin devredileceğine yönelik iddialar Millî Gazete tarafından ilk defa gündeme getirilirken, GÜBRETAŞ’ın Özel Durumlar Tebliği’nin 9’uncu maddesi gereğince bu iddialarla ilgili kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu bulunmasına rağmen, konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) hiçbir bildirimde bulunulmadı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yaptığı incelemede GÜBRETAŞ’ın ‘Özel Durumlar Tebliği’ne aykırı davrandığını tespit ederek, Millî Gazete tarafından gündeme getirilen iddialarla ilgili özel durum açıklaması yapmamasından dolayı GÜBRETAŞ’a 200 bin lira idari para cezası kesilmesine karar verdi.