İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu ileri sürülen merdivenaltı gıdaların tercih edilmesi durumunda hayatı zehir ettiğini öne süren İsa Gök, Ramazan ayını fırsat bilen vurguncuların, yapay tatlandırıcı kullanarak ürettikleri tatlı ve pastalarla halkın sağlığını tehlikeye attıklarını söyledi. Bu tip üretimlerden dolayı mide yanması ve gıda zehirlenmesi başta olmak üzere birçok sağlık probleminin yaşanabileceğinin altını çizen Gök, tüketicinin, satın aldığı ürünün doğal pancar şekerinden üretilmesi konusunda hassasiyet göstermeleri ve şüphe gördükleri durumlarda yetkili birimleri uyararak vatandaşlık görevini yerine getirmeleri gerektiğini kaydetti.

“İnsan sağlığının kotası tükenmek üzere"

Nişasta Bazlı Şekerlerin kotalarının her yıl Avrupa ülkelerinin kat kat üzerinde artırılmasıyla ülkemizin adeta yapay tatlandırıcı cenneti haline dönüşecek aday ülkeler arasına girebileceği uyarısını da yapan Gök, artırılan her NBŞ kotasının insan sağlığı kotasını tüketebileceğine dikkat çekti. Gök, “Ciddi altyapıya sahip olmayan, ürünlerini ucuza mâletmek için gıda kodeksi dışına çıkan ve sağlıksız hammadde kullanan firmalar faaliyetlerini artan hızda sürdürmektedirler. Bunun önlemi, yüzde yüz yerli, yarattığı istihdam ve ülke ekonomisine katkısı gözardı edilemeyecek kadar büyük şeker pancarı tarımı ve doğal pancar şekeri üretiminin daha da artırılmasıyla alınabilecektir. Özellikle Ramazan ayı, insan sağlığını düşünmeyen fırsatçılar, tabiri caizse gıda teröristleri için de bir nimet ayıdır. Yapay tatlandırıcı ile üretilen ve çarşı pazar tezgahlarda satılan tatlı ve pasta türü ürünlerde mide ve geniz yanması ile kendisini gösteren zehir, ayrıntıda gizlidir. İnsanlarımızın gıda teröristlerine karşı bilinçli hareket etmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde düşük fiyatlı diye alınan her ürün bedenimize çok daha büyük bedeller ödetebilecektir." diye konuştu.

Halkımızın kafası karıştırılıyor

Günümüzde sağlıksız gıda tartışmaları ve yorumlarının çok farklı bir noktaya geldiğini ve bilgi kirliliğinin içinde neyin doğru neyin yanlış olduğunun birbirine karıştığına da değinen Gök, sağlam bilgilere dayanmadan kaleme alınmış metinlerin ve kanal kanal dolaşarak işini toplumun sağlığını değil, sadece kendi menfaatini düşünerek yapan kişilerin ortalıkta cirit attığını iddia etti. Abartılı ve inandırıcılıktan uzak söylemlerle toplum üzerinde farklı algılar oluşturulduğuna dikkat çeken Gök, bu sebeple sağlıklı gıdalar yerine, insanların züccaciye dükkânına dalmış fil misali ucuz ürünlere yöneltildiklerini söyledi.