Eskişehir'de ekmek üreten yerlerin çalışanlarına hijyen ve üretim şartları, ekmek üretim, taşıma ve satış şartları hakkında bilgiler vermek amacıyla 19/01/2016 tarihinde Eskişehir Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda "Ekmek Fırınlarında Hijyen Gereklilikleri, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve ilgili Tebliğler" konulu eğitim düzenlendi.

Düzenlenen eğitime İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin GÜLER ve Unlu Mamuller Komite Başkanı Mehmet AĞDACI ve çok sayıda işletme temsilcisi katıldı.

Ticaret Odası Başkanı Metin GÜLER açılış konuşmasında Unlu mamuller işletmelerinde üretilen ürünler hakkında mevzuat bilgilerinde yapılan değişiklikler hakkında verilecek eğitim için teşekkür etti. İl Müdürü yaptığı açılış konuşmasında; Ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde tebliğ değişiklikleri, hijyen şartları ve ekmek üretim, taşıma ve satış şartları hakkında işletmelerimizin dikkat etmesi gereken hususlara değinerek, işletme çalışanlarının, tüketicilerin en çok tükettiği gıda olan ekmek üretiminde verilen bilgiler çerçevesinde işletmelerinde gerekli düzenlemeleri yapmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Çiftlikten çatala gıda güvenliğinden sorumlu olan işletmelerin resmi kontrollerle denetlenmesi dışında, eğitimlerle bilgi düzeylerinin arttırılmasına da önem verildiğini belirten İl Müdürü, gıda işletmelerine yönelik eğitim çalışmalarının düzenlenmesinde gerekli desteği veren Eskişehir Ticaret Odası yetkililerine teşekkür etti.

İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrol görevlileri Zuhal ÜNAL CANBAZ ve Fatma ÖZENEN sırasıyla; Unlu Mamul üreten işletmelerde Hijyen Gereklilikleri ve HACCP Ön Gereksinim Programları Kapsamında Tutulması Gereken Kayıtlar ve Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, Buğday Unu Tebliği ve ilgili Mevzuat konularında bilgilendirme yaparak konu hakkında soruları cevaplandırdı.