Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Türkşeker piyasaya şeker vermezken, Ankara’da büyük bir gross marketin deposunda ortaya çıkan görüntüler şok etti. Videodaki görüntüler gross marketin deposu değil sanki Türkşeker’in ambarını andırırken, bu şekerlerin gross markete nasıl satıldığı merak ediliyor. Söz konusu ortaya çıkan görüntünün duyarlı bir vatandaş tarafından Cuma günü gross marketin deposundan çekilirken, şekerde vurgun iddialarını gündeme getirdi. 

GROSS MARKETİN TÜRKŞEKER İLE PAKETLEME SÖZLEŞMESİ BULUNMUYOR!

Görüntülerin ortaya çıkması üzerine TÜRKŞEKER yetkililerinin söz konusu gross marketin paketleme işi de yaptığı ve market raf anlaşması kapsamında bazı marketlere verilen şekerlerin bu gross market tarafından paketlendiği iddia edildi. Ancak alınan bilgilere göre TÜRKŞEKER’in söz konusu bu gross marketle böyle bir sözleşmelerinin bulunmadığı kaydediliyor. 

TÜRKŞEKER SÜRECİ YÖNETEMEDİĞİ İÇİN TÜRKİYE ŞEKER KRİZİ İLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞTI 

Bilindiği üzere Türkşeker, süreci yönetemediği için piyasaya şeker satışlarını durdurmuştu. Gelen tepkiler üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi devreye girdi. Türkşeker, piyasaya satacağı şeker fiyatlarına yüzde 85 zam yaparak 295 liradan 550 liraya çıkardı ve ardından gıda firmalarının üretim kapasitelerine göre şeker satışlarına başladı. 

GROSS MARKETE BU ŞEKERLER KAÇ LİRADAN VERİLDİ?

Gıda firmaları bile üretim kapasitelerinin üstünde şeker alamazken, Ankara’da gross marketin deposunda Türkşeker’in ambarını andıran görüntülerin ortaya çıkması, şok etkisi yaptı. Piyasaya verilmeyen şekerlerin söz konusu gross markete nasıl verildiği ve kaç liradan verildiği büyük önem taşırken, bu görüntülerle ilgili olarak Türkşeker’in ve Bakanlığın nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.