Bir gelenek daha bozulmadı: Yemeksepeti Ramazan ayı süresince verilen 100 binlerce sipariş datasını inceleyerek Türkiye'nin iftar ve sahur tercihlerini ortaya koydu.

Bu yıl da Türkiye orucunu açarken geleneksel lezzetlere yöneldi. Et, köfte, tavuk, fasulye, pilav, karnıyarık, yaprak sarma ve türlü sebzeler gibi ev yemeklerinin tercih edildiği Ramazan ayında ev yemeklerin sipariş oranı yüzde 15 arttı. Ev yemekleri ürün kategorisinin içinde sipariş oranını en çok artıranlar ise yüzde 41 ile tavuk yemekleri ve yüzde 30 ile İzmir köfte oldu. Beyaz etin hafif ama bol proteinli çekiciliğine kapılanlar tavuğu, yazın sıcak günlerinde kalbi Ege'de kalanlar ise İzmir köfteyi tercih etti.

Kebap ailesinin yeni trendi tantuni

Bir diğer ilginç sonuç ise, et tantuni siparişlerinin önceki döneme göre yüzde 42 artması oldu. Böylece geçtiğimiz yıllarda Ramazan siparişleri arasında öne çıkmayan tantuni, kebap ailesinin bu yılki parlayan yıldızı olarak kayıtlarda yerini aldı.

Güllacın artış rakamlarını telaffuz etmesi bile zor

Tüm siparişler içerisinde tercih edilme oranını en çok artıran bir diğer kategori de tatlılar oldu. Tatlı siparişlerinde her dönemin en sevilen beşlisi çikolatalı sufle, künefe, waffle, fırın sütlaç ve kazandibi yerini korudu. Ramazan'ın olmazsa olmazı güllaç ise sipariş oranını yüzde 13.075 artırdı. Okuması bile insanı zorlayan bu ilginç artış oranı ile güllaç, yazın favorisi trileçenin önüne geçti ve binlerce kez sipariş edildi.

Siparişim 'iftara' gelsin diyenler çoğunlukta

Yılın diğer zamanlarında en çok hafta sonu sipariş verilirken, Ramazan'da aileler iftar ziyaretlerine gittikleri için bu oranlar hafta içi günleri lehine değişti. Hafta içi mükellef iftar sofralarının adresi Yemeksepeti oldu.

Saat olarak ise, iftar siparişlerinin en çok verildiği saat aralığı 16.00 sonrası ve 17.00 civarı olarak belirlendi. Normalde Yemeksepeti'nde gün içindeki sipariş oranları en çok mesai bitiminden sonra artarken, Ramazan'da kullanıcılar akşam menüsüne mesai bitmeden karar verdi. Yemeksepeti, sipariş bölümünde yer alan “İftara" butonuna tıklayan kullanıcıların seçtikleri yemeklerin doğrudan iftar vaktinde belirttikleri adrese ulaştırılmasını sağladı.

Sahurda çorba siparişleri arttı

Yemeksepeti sahur vakti de kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya devam etti. Sahur vakti verilen siparişler, Ramazan öncesi döneme oranla artış gösterdi. Kullanıcılarının sahur için yiyecek seçimi ise çorba oldu. Tok tutması ve mideyi rahatlatması ile oruç tutanların olmazsa olmazlarından çorbanın sipariş oranı Ramazan öncesi verilen Yemeksepeti siparişlerine göre kendi içinde yüzde 35 arttı.