Döviz kurunun hızlı yükselişiyle TL'de yaşanan değer kaybı, gıda fiyatlarında yükselişe neden olmaya devam ediyor. Zamların ardından 12 TL olan unun kilosu ekmek ve unlu mamuller sektörünü zora soktu. Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya müjdeli haberi vererek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir çuval unu 185-200 TL arasında satacağını ve yeni açılan Bay Bread Bağlarbaşı Şubesi’nde ekmeğin 2 TL’den satışa çıkacağını duyurdu.

Ekmek ve un fiyatlarına gelen zammın ardından, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) ürün temininin kesintisiz devam ettiği ve piyasaya un arzı konusunda herhangi bir endişeye gerek olmadığı açıklandı. Sektördeki gelişmeleri değerlendiren, Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) Başkanı ve Bay Bread Fırıncılık kurucusu Serdar Yalçınkaya, yükselen buğday ve un fiyatlarının ardından Türkiye'deki fırıncıların, üretim yapmama veya çeşitli gösterilerle görüşlerini bildirdiklerinin altını çizerek, “Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun Esnaf Odaları'nı toplayarak Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileriyle yapmış olduğu görüşmeler sonuç verdi. Toprak Mahsulleri Ofisi, un tahsisi gerçekleştirerek ekmek üreticilerinin 185 ile 200 TL üzerinden bir çuval una erişebilmelerini sağlamaya yönelik destek sağladı.” dedi. 

Bu destek ile ekmek üreticilerinin ekmekleri daha ucuza üretebilmesinin sağlanmış olduğunu da sözlerine ekleyen Yalçınkaya, hem zamları hem de sektörü değerlendirerek, yeni açılan Bağlarbaşı Bay Bread mağazasında ekmeğin 2 TL’den satışa sunulacağını açıkladı.

“Bay Bread olarak, Bağlarbaşı'nda yeni nesil üretim teknolojileriyle ürettiğimiz taş ekmeği önümüzdeki hafta açılış nedeniyle 2 TL’den satışa sunacağız. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ekmek üreticisine vermiş olduğu bu desteği biz de tüketiciye yansıtma kararı aldık. Bu vesile ile gerek Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerine, bu desteği sağlayan Maliye Bakanlığı ve Hükümet yetkililerine, bu işin organizasyonunda emeği geçen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bağlı Esnaf Odası başkanları ve yönetimlerine meslek katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Biz teknoloji geliştirerek ekmek üreticisinin yanında durduğumuz, sivil toplum örgütü yöneticilerimizin de gerekli kamu ilişkileri doğru yönettiği sürece ekmek, üretim, sanayi sektörü yerli ve milli kalmaya devam edecektir. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesini ve başarılara imza atmasını bekliyoruz.”