Kınık ilçe sınırları içinde faaliyet yürüten Poyracık Tarım Kredi Kooperatifi, Kınık’ta koyun, keçi ve inek sütü alımı yapacak. Kınık Belediyesinin de tam destek verdiği proje ile yetiştiricinin ürünü yüzde 30’a yakın değer kazanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’da yeni açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketini ziyareti ve alışverişinin ardından Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin çoğaltılması aşamasında Tarım Kredi Kooperatifleri markette satılacak ürünleri temininde çiftçinin ürün değerlendirmesi çalışması başlatmıştır. Bu çerçevede Kınık ilçesinde üreticiden koyun, keçi ve inek süt alımına başlanacaktır” dedi.

Kınık’ın 29 mahallesinin tamamından süt alınacağı bilgisini veren Başkan Doğruer: “Kınık’ta yaşayan ve geçmişten bugüne süt nakliyesinde deneyimli kişilerce yetiştiricinin sütü bu süt toplama merkezinde toplanacak. Süt toplama merkezlerinden her gün Tarım Kredi Firması tarafından süt alınarak işleme tesisine ulaştırılacak. Kınıklı üreticileri sütü burada peynire dönüşerek Tarım Kredi Kooperatiflerinin marketlerinde satılacaktır” dedi.

ÜRETİCİ İLE BİR YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Kınık’ta sütünü satmak isteyen üreticilerin Poyracık Tarım Kredi Kooperatifi ile sözleşme imzalayarak 1 yıl boyunca sütünün satışı noktasında da kendini garanti altına almasının çiftçi lehine bir gelişme olduğuna dikkat çeken Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer: “Üretici önce Poyracık Tarım Kredi Kooperatifine gidip sözleşme imzalayacak. Her ay sonunda üreticiden alınan süt miktarı üzerinden Poyracık Tarım Kredi Kooperatifi müstahsil kesip yine ödemesini Poyracık Tarım Kredi Kooperatifi yapacaktır” dedi.