Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, daha önce görevinden istifa ederek ayrılan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Güneş, Tarım Kredi Marketlerde üretim ve ürün değerlendirme şirketinin başına getirildi. Mehmet Güneş’in bu göreve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla atandığı kaydediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği ancak kötü yönetimden dolayı istenilen sonuçların bir türlü alınamayan Tarım Kredi Marketlere bu hafta kritik bir atama yapıldı. Tarım Kredi Marketler’in bağlı olduğu şirket, üretim ile market tarafı ikiye ayrılırken, üretim ve ürün değerlendirme işlerini yapan Tarım Kredi Birlik A.Ş’nin başına Mehmet Güneş getirildi.

Mehmet Güneş, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığı görevini yaparken, geçtiğimiz aylarda bu görevinden istifa etmişti. Tarım Kredi Kooperatiflerine son yıllarda kurum dışından yapılan atamalar tepki çekerken, Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye, kooperatif geçmişi olan ve Merkez Birliğinde önemli görevlerde bulunmuş bir ismin atanması olumlu karşılanırken, bu atamada Külliye’nin talebinin etkili olduğu kaydediliyor.

TAĞŞİŞLİ ATAMA SKANDALA NEDEN OLMUŞTU!

Mehmet Güneş’in atamasının yapıldığı Tarım Kredi Birlik A.Ş’nin başına bilindiği üzere geçtiğimiz yıl geçmişte ortağı olduğu firmaların ürettiği hileli ürünlerden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15 defa ifşa edilmiş bir firma ortağının atanması büyük bir skandala neden olmuştu. Skandalın ortaya çıkması üzerine söz konusu tağşişli genel müdür sessiz sedasız görevden alınmak zorunda kalmıştı.