Tarım Kredi Marketler, Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 8 iskontolu aldığı kıyma ve kuşbaşı konservelerini fahiş fiyatla yani yüzde 57 karla sattığı ortaya çıkmıştı. Konserve etlerin fahiş fiyatla satılması medyada haber olması üzerine Tarım Kredi Marketler, konserve et satışlarında indirime gitti. Buna göre, 45.50 liradan satılan konserve kıyma 39.90 liraya düşürüldü. Ancak aynı konserve kıyma Et ve Süt Kurumu’nda 31.50 liradan satılıyor. Yani yapılan indirime rağmen Tarım Kredi Marketler yine Et ve Süt Kurumu’na göre yaklaşık yüzde 30 daha yüksek fiyattan satıyor. 

ESK'DAN YÜZDE 8 İSKONTOLU ALMASINA RAĞMEN YÜZDE 55 FAHİŞ KARLA SATIŞ YAPILMIŞTI

Et ve Süt Kurumu’nda satılan bir ürünün yüzde 8 iskontolu alınmasına rağmen Tarım Kredi Marketlerde yüzde 55 daha pahalıya satılması buradaki samimiyetsizliği gözler önüne seriyor. Ramazan ayında söz konusu konserve etleri vatandaşın daha ucuza tedarik etmesi gerekirken, Tarım Kredi Marketlerin farklı bir fiyat uygulayarak daha pahalıya satması vatandaşın alım gücünü de daraltıyor. 
Söz konusu fahiş fiyatla konserve et satışlarının gündeme gelmesinin ardından göstermelikte olsa indirime gidilmesi dikkat çekti. 

KONSERVE KIYMANIN İNDİRİM SONRASI FİYATI

KONSERVE KIYMANIN İNDİRİM YAPILMADAN ÖNCEKİ FİYATI