Milli Gazete’nin, taklit ve tağşiş listesinin 19 aydır neden yayınlanmadığına yönelik haberlerindeki haklılığı ortaya çıktı. Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili büyük bir skandala imza attı. Ankara’da ve Aydın’da iki firmanın ürününde domuz eti kullanıldığı tespit edilirken, bakanlık bu firmaları tam 19 ay sonra kamuoyuna ifşa etti. Numune alma tarihleri kamuoyuna açıklanmadığı için domuz eti kullanılmış sucuk ve kıymanın hangi tarihlerde ve ne kadar satıldığı bilinmiyor. Taklit ve tağşiş listesinin normalde 3 ayda bir yayınlanması gerekiyordu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtekârlık yapan firmaların ifşası ile ilgili tarihe geçti! Bakanlığın tarihinde ilk kez taklit ve tağşiş listesi 19 ay aradan sonra yayınlandı. Normalde 3 ayda bir yayınlanması gereken taklit ve tağşiş listesinin Milli Gazete’nin ısrarlı yayınlarına rağmen neden 19 aydır yayınlanmadığının sorusu cevapsız kalırken, büyük bir skandala da imza atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, 19 ay aradan sonra yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde et ürünlerinde domuz başta olmak üzere at, eşek eti kullanan firmaların bulunması da dikkat çekti. 16 firmanın ürününde tek tırnaklı (at,eşek) eti tespit edilirken, iki firmanın ürününde ise domuz eti bulundu.

DOMUZ ETİ KULLANILAN ÜRÜNLERİN NUMUNE TARİHLERİ BELİRTİLMEDİ

Ankara’da Öz Yenikent Aile Kasabı’nın ürettiği sucukta ve Aydın’da Aşçım Umut firmasının pide iç malzemesinde domuz eti tespit edilirken, yayınlanan listede diğer ürünlerin numune alma tarihleri belirtilmesine rağmen nedense domuz eti tespit edilen ürünlerin numune alma tarihleri belirtilmedi. Bakanlığın yayınladığı taklit ve tağşiş listesinde domuz eti tespit edilen ürünlerin numune tarihlerinin saklanması, Milli Gazete’nin, taklit ve tağşiş listesinin 19 aydır neden yayınlanmadığına yönelik haberlerindeki haklılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

BAKANLIK, TAKLİT VE TAĞŞİŞLE BÖYLE Mİ MÜİCADELE EDİYOR?

Domuz eti tespit edilen ürünlerin numune tarihleri belirtilmiş olsaydı bakanlık burada yaşanan skandalı kendi eliyle belgelemiş olacaktı. Çünkü 15 Eylül 2020’den bu yana taklit ve tağşiş listesi yayınlanmazken, domuz eti ürünü kullanılan ürünlerde numune tarihleri yazılmış olsaydı, bakanlığın halkın sağlığını hiçe sayan bu firmaları tam 19 aydır neden ifşa etmediği sorusu gündeme gelecekti. Bakanlık, bu firmaların numune alma tarihlerini belirtmeyerek skandalı kamuoyunun dikkatinden kaçırmış oldu.