Gıdada hileli üretim yapan firmalar en son 15 Eylül 2020’de ifşa edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı bu tarihten sonra bir daha taklit ve tağşiş listesini yayınlamadı. 2021’in sonuna gelirken, son 10 günde de taklit ve tağşiş listesi yayınlanmazsa Bakanlık 2021 yılını taklit ve tağşiş listesini yayınlamayarak yılı kapatacak. 

KİMLER ENGEL OLUYOR?

Gıda sahtekarları ifşa edilerek halkın tükettiği gıdalar konusunda uyarılmasında önemli bir fonksiyonu bulunan taklit ve tağşiş listesinin 15 aydır yayınlanmaması ‘kim veya kimler engel oluyor?’ sorusunu gündeme getiriyor. 

TARIM BAKANI MI YOKSA BAKAN YARDIMCISI MI ENGEL OLUYOR? 

Gıdada taklit ve tağşiş listesinin yayınlanmamasına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli mi yoksa Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece mi engel oluyor? Normalde yılda en az 3 kere ifşa listesinin yayınlanması gerekirken, Bakanlığın 2021 yılında taklit ve tağşiş listesini hiçbir şekilde yayınlamaması kafalarda ciddi soru işaretlerine neden oluyor? 

BAKANLIK FİRMALARI KARŞISINA ALMAK MI İSTEMİYOR?

Gıdada taklit ve tağşiş listesinin yayınlanmaması Bakanlığın sorgulanmasını gündeme getirirken, 'firmalar Bakanlığın karşısına alınmak istenmediği için mi yayınlanmıyor?' eleştirilerine neden oldu.