Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AA muhabirine, Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından 8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 3,20 lira olan soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatının (çiğ süt destek primi hariç) 4,70 lira olarak belirlenmesini değerlendirdi.

ÇİĞ SÜT FİYATI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETTİ

Çiğ süt tavsiye fiyatının artırılmasını üreticileri memnun eden bir karar olarak gördüğüne işaret eden Pakdemirli, "Son dönemde artan maliyetlerden dolayı süt fiyatlarının güncellemesi gerekiyordu. Üreticilerimizin sürdürülebilir bir şekilde üretimde kalması son derece önemli" dedi. 

İnek, dana, düve, kuzu karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? 15 Nisan güncel kesim fiyatları yayınlandı... İnek, dana, düve, kuzu karkas kesim fiyatı kaç lira oldu? 15 Nisan güncel kesim fiyatları yayınlandı...

Pakdemirli, Bakanlık olarak üreticileri sürekli desteklediklerine dikkati çekerek, "Yeri geliyor 20 kuruş, yeri geliyor 30 kuruş, yeri geliyor 40 kuruş olarak, son 3 yıldır üreticilerimizin maliyetlerini bir nebze de olsun desteklemek gayesiyle bu destekleri veriyoruz. 2021 yılı için süt üreticilerimize 2,4 milyar lira destek ödemesi yaptık. Bu desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu destek miktarının ne kadar olacağını Gıda Komitesinde ilgili kurumlarımızla karar veriyor olacağız." değerlendirmesinde bulundu.