Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) tarafından düzenlenen "Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi"nde konuştu. Metin, konuşmasında çiftçinin üretmeye devam edeceğini belirterek, gıda arzında hiçbir problem bulunmadığını ileri sürdü. Aldıkları tedbirlerle hem iç hem dış ticaretteki politikalarla bulunurluğu her üründe sağlamaya devam edeceklerini belirten Metin, “Bundan kimsenin kuşkusu olmasın ve o hainlere sesleniyorum, hodri meydan” dedi.

YAĞ KRİZİNDE TARIM BAKANLIĞI SÜRECİ YÖNETEMEMİŞTİ!

Bilindiği üzere ayçiçeği yağı krizinde Tarım ve Orman Bakanlığı süreci yönetemediği için marketlerde istenmedik görüntülerin yaşanmasına neden olunmuştu. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2 Mart’ta Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak Rusya limanlarında yaşanan sorunlardan dolayı yağ ithalatında karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm talebinde bulunmuştu.

TARIM BAKANLIĞI SESSİZ KALINCA VATANDAŞ TEDİRGİN OLMUŞTU!

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in kamuoyuna da yansıyan ilgili yazısında dile getirdiği stok sorunuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna bir açıklama yapılmaması, vatandaşı tedirgin etmişti. Vatandaş 'yağ bulamayacağız ve fiyatların artacağı' endişesi ile marketlere hücum ederken, istenilmeyen görüntülerin de yaşanmasına neden olmuştu. Yağ stoğuyla ilgili öncesinde yapılması gereken açıklama Bakanlıktan ancak market raflarına hücum edildikten sonra yapılabilmişti.

KENDİ YÖNETİMSİZLİKLERİNİN FATURASINI HAİNLERE KESTİ!

Gelinen noktada, Bakan Yardımcısı Metin’in, Tarım ve Orman Bakanlığının kötü yönetiminin faturasını ‘hainlere’ kesmesi manidar bulundu.

TARIM BAKANLIĞI TÜİK BELGELİ GÜBRE VURGUNUNA ÜÇ MAYMUNU OYNADI!

Diğer yandan, Milli Gazete’nin TÜİK verilerine dayanarak ortaya çıkardığı gübredeki büyük vurguna karşı da Tarım ve Orman Bakanlığının büyük bir sessizliğe bürünmesi ve gübre lobisinin fahiş fiyat artışları karşısında hiçbir işlem yapmaması da çiftçinin gübreyi yeterli miktarda kullanamamasına neden oldu. Ülkenin tarımsal verimliliğini olumsuz etkileyecek bu durum da hasat döneminde ülkeye yeni bir fatura çıkaracak. Gübre lobisinin fahiş fiyat artışlarına hiçbir işlem yapılamazken, Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in gıda arzı ile ilgili yaşanan sorunlar karşısında faturayı hainlere kesmesi de Bakanlığın yaşadığı çelişkiyi gözler önüne seriyor.