Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Avukat Taşkın dilekçesinde, Amerikalı Mars Incorporated şirketinin, Türkiye iştiraki olan Mart Gıda Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'nin yöneticileri, Müzeyyen Duygu Günel, Frederic Roger Desbrosses, Iain Thomas Carswell'in, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde gıda satmak suçundan cezalandırılmasını istendi.

MÜVEKKİLİM YIKILDI

Avukat Taşkın, sloganı "Açken sen, sen aç değilsin" olan snickers ürünün Türkiye'de satılmaya başladığı 2001 yılından beri müvekkilinin günde en bir kez tükettiğini belirterek, "müvekkilim, günde en az bir tane yediği üründe plastik maddenin varlığı ilanı ile yıkılmış, sağlığı ile ilgili endişe ve paniğe kapılmış ve mağdur olmuştur" denildi.

1 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS

Türk Ceza Kanunu'nun, "bozulmuş ve değiştirilmiş gıdaların" satışı suçunu düzenleyen 186'ncı maddesine göre, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde gıda maddeleri satanlar hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngürülüyor.

TOPLATMA KARARI

Mars ve Snickers çikolatalarını üreten ABD'li şirketin, bazı ürünlerinde plastik parçasına rastlandığını duyurmasının ardından çoğunluğu Avrupa'da olan 55 ülkeyi kapsayan bir açıklama yayınlanarak, bazı ürünlerin toplatılacağı bildirilmişti. Hollanda'da 5 Aralık 2015-18 Ocak 2016 tarihleri arasında üretilen 'Snickers' ürünlerinde 'kırmızı plastik' bir maddenin çıkması üzerine bu tarih aralığında üretilen toplatılmasına karar verilmişti.