Fersan Yönetim Kurulu Başkanı Gürhan Güven “Yıllık 18 milyon litre sirke ürettiklerini ve sirke kategorisinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 66 oranında büyüdüğünü belirterek, “Sirkenin doğal ve katkısız olmasından dolayı birçok farklı kullanım alanı var. Turşu kurulumundan, temizliğe, bağışıklık sistemini güçlendirmek için gargara yapılmasından, sebzeleri bakterilerden arındırmak için yıkamaya kadar farklı şekillerde kullanılıyor” dedi. Salgınla birlikte sirkenin hijyen ürünü olarak da kullanım farkındalığının arttığını belirten Güven; “Temizlikte kullanım kolaylığı sağlamak için, temizlik sirkesini spreyli ambalajıyla pazara sunduk ve çok fazla talep gördük” dedi. 

Güven; “Sektörde en hızlı büyüyen sirke kategorisi ise beyaz sirke oldu. Çok eski çağlardan bu yana ilaç ve sağlık yapımında da yararlanılan sirke, genellikle salata, sos ve turşu gibi besinlere farklı bir lezzet katmak için kullanılırken, koronavirüs salgınıyla beraber artık bağışıklık güçlendirmek için ve temizlik alanlarında da oldukça fazla kullanılmaya başlandı. Gerek grip, gerek cildi güzelleştirmek gerekse temizlik yapmak gibi çeşitli amaçlarla yararlanılan sirke, içeriğinde A, B1, B2, B6, C ve E vitaminlerinin yanı sıra pektin, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri de barındırıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğal ve sağlıklı beslenme, katkısız ürünler, doğal yöntemlerle temizlik öncelikli tercih halinde. Yaşanılan salgının etkileri geçtikten sonra da sirke ile temizlik alışkanlığı devam edecek. Doğal temizlik ve hijyen için yüzde yüz fermente gerçek sirkenin yeterli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu. Sirkenin kokusu akıllarda temizlik duygusu uyandırıyor, güzel olan bir nokta daha ise insanlar sirkenin kokusuna da alıştı. Güven veriyor. Geri dönüşler memnun ediyor. Her koşulda Fersan ürünlerini kalite ve titizlikle üretmeye devam ediyoruz” şeklinde görüşlerini belirtti.