Elazığ Bakkalar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, şeker fiyatları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Türkiye'nin ekonomik olarak zor süreçlerden geçtiğini, Elazığ'da krizin çok daha fazla hissedildiğini belirten Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Cebrail Top, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepkide bulundu. "Şu an Elazığ'a şeker gelmiyor, şu an şeker karaborsada" diye belirten Cebrail Top, "Şu an vatandaşımız şekere bile ulaşamıyor" ifadelerini kullandı.

ŞEKERİMİZ VAR AMA BULAMIYORUZ

Cumhuriyet'in haberine göre, Elazığ'da bir şeker fabrikaları olduğunu dile getiren Cebrail Top, "Şu anda depolarında inanın tonlarca, ilimizde şeker ihtiyacını karşılayacak şekerimiz var. Yani 2 yıl, 3 yıl belki şeker ihtiyacını karşılayacak. Ama bu iş karaborsaya düşmüş, niye düşmüş? Türkiye genelinde şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Biz, bu özelleştirmelere karşıydık" diye konuştu.

Şeker karaborsaya düştü! Market raflarında şeker kalmadı! Şeker fiyatları artacak mı? İşte 19 Nisan 2022 fiyat listesi..

ŞEKER ŞU AN KARABORSADA

"Son günlerde kriz üstüne kriz içine giriyoruz. Yağ krizi, pirinç krizi, bulgur krizi... Bugün de bu son bir ay içerisinde, iki ay içerisinde şeker krizi var. Şekerde olan krizi söyle anlatmak istiyorum. İlimizde bir şeker fabrikası var. Şu anda depolarında inanın tonlarca, ilimizde şeker ihtiyacını karşılayacak şekerimiz var. Yani iki yıl, üç yıl belki şeker ihtiyacını karşılayacak. Ama bu iş karaborsaya düşmüş. Niye düşmüş? Türkiye genelinde şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Biz, bu özelleştirmelere karşıydık. Dün de karşıydık bugün de karşıyız.

Şu anda ilimizdeki şeker fabrikası özelleşmedi. Ama neyi özelleştirdiler? Pazarlamasını özelleştirdiler. Böyle bir şey var mı? Devlet, ürettiği şekerin satışını, pazarlamasını ‘al sen götür’ dedi. Sat, özelleştir; Ankara'da paketlet 3 kilo, 5 kilo, 1 kilo. Tekrar getir Elazığ'a sat. Şu an Elazığ'a şeker gelmiyor, şu an şeker karaborsada. Devletin belirlediği torba 397 liraydı, 550 liraya çıktı. Bugün de piyasada şeker 700-800 liraya, bin liraya çıkmış. Şu an vatandaşımız şekere bile ulaşamıyor. Bu aziz mübarek günde, bu ramazanda biliyorsunuz bizim ilimiz badem şekersiz olmaz. Biz şekeri, tatlıyı seven bir ilin vatandaşıyız."

PİYASADA ŞEKER FİYATLARI NE KADAR? 

Türkşeker geçtiğimiz haftalarda piyasaya satılan şeker fiyatlarında yüzde 85 zam yaparak, 50 kg şekeri 550 TL olmuştu. Piyasada şeker fiyatları marketler arasında farklılıklar oluştururken, ortalama 1 kg şekerin fiyatı 14 ile 18 lira arasında değişiyor.