Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, gıda stoku yapanların marketlerden çürümek üzere mal aldıklarını belirterek, Türkiye'nin gıda devlerinden Torku'nun ürünlerini halka arz etmekte bir sorun yaşamadığını vurguladı.

“Gerekirse bu milleti gıdanın içinde yüzdürürüz. Telaş ve endişeye gerek yok” diyen Konuk, “Gıda ile ilgili de gördüğüm kadarıyla vatandaş aceleci davranıyor, stok yapıyor. Bana göre, çürümek üzere mal alıyor marketlerden, bunlara hiç gerek yok. Türkiye'nin gıda ile ilgili arzında bir sorun yok. Şeker, yağ, et, süt, patateste ve un başta olmak üzere üretimimiz sürüyor. Türkiye'nin en büyük gıda firmalarından biri olarak Torku'nun böyle bir sıkıntısı yoksa insanlar rahat etsin, müsterih olsunlar. Diğer gıda firmaları bunlardan daha farklı bir yere konumlanmış değil. Herkesin yeterince ham maddesi de var. Ne ette, ne sütte, ham maddede, yani beside veya buğdayda, bulgurun ham maddesinde hem intikalde bir sorun yok hem de zaten bizim yeterince stoklarımız var” dedi.

TARIMSAL ÜRETİMDE GELECEK YILIN TEDBİRİNİ ALMALIYIZ

Konuk, önümüzdeki yıllarda gıdanın alt yapısının temini noktasında problem yaşanabileceğinin öngörüldüğünü, bunun için de şimdiden tedbir alınmasının yerinde olacağını söyledi. Konuk şunları kaydetti:

"Çünkü dünyanın her tarafında pandemi ilan edildi. Doğal olarak bütün dünyanın ilgilendiği, dünyanın etkilendiği bir yapı var. Dolayısıyla gıda ile ilgili belki yapılacak bir müdahaleye ihtiyaç var, önümüzdeki yıl sıkıntı olmaması adına. Gıdanın ham maddesi olan tarımsal üretimin inkıtaya uğramaması adına ilgili bakanlıklarımızın, özellikle Tarım ve Sağlık Bakanlığının müdahalesine, daha doğrusu bir yol haritasına ihtiyaç var. Sebebi nedir? Çünkü belki bugün şehirlerde yoğunluk var ama zirai üretimde belli kademelerinde mutlaka yoğun emek isteyen işler var. İşte bu fide dikimidir, çapadır, sera faaliyetleridir, burada yoğun insan faaliyetleri oluyor. Dolayısıyla bununla ilgili bir argümanı geliştirmeye ihtiyaç var. Bu yıl kesinlikle sıkıntımız yok ama öbür yılın tedbirlerini almak zorundayız."