Söğüt, okul kantin ve yemekhanelerini her dönem bir defa olmak üzere yılda en az iki defa denetlediklerini söyleyerek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya erişimine önem verdiklerini vurguladı. Bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Söğüt, işi sadece denetimle bırakmadıklarını, okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan personellere yönelik hijyen eğitimi de verdiklerini kaydetti. Söğüt, bu amaçla 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu başlamadan önce il genelinde kantin ve yemekhane çalışanı 269 kişiye hijyen eğitimi verildiğini ifade etti.

Öğrencileri, okul çevrelerinde bulunan seyyar satıcılardan gıda alış verişi yapmamaları konusunda da uyaran Söğüt, en iyi gıda denetçisinin tüketicinin kendisi olduğunu hatırlatarak, öğrencilerimizin güvenilir gıda tüketiminin önemini iyi kavramaları ve daha bu yaşlarda iyi birer gıda denetçisi olmaları gerektiğini söyledi.

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin gıdaya ilişkin her türlü şikâyet ve taleplerini Türkiye'nin her yerinden devletin yetkili birimlerine ulaştırabilmeleri için Bakanlığımızca “ALO GIDA 174" hattı oluşturulduğunu ve bu hattın 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten Söğüt, “Alo Gıda hattına gelen şikâyet ve taleplerin tamamı anında değerlendirmeye alınıyor. Sonuçları da internetten takip edilebiliyor" dedi. Söğüt, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diledi.