Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yemek üretim tesisleri sahipleri ile 5996 sayılı kanun gereği istihdam ettikleri personele, "Yemek Üretim Tesislerinde Asgari Teknik ve Hijyenik Koşulların Sağlanması" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, "Mevzuata uygun işletme faaliyetlerinin sürdürülebilmesi, tüketicilerin daha hijyenik ürünler tüketebilmeleri için hem işletme sahipleri hem de kontrol görevlisi arkadaşlarımızın hep beraber, uyum içerisinde bir gayretin içerisinde olmaları gerekmektedir. Bizler, işletme sahiplerimizin yenilenen mevzuatlardan ve gelişmelerden haberdar olabilmeleri için bu tür eğitim toplantılarını önemsiyoruz ve bu amaçla bilgilendirmeler yapıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşan yaz ayıyla birlikte sıcakların artmasıyla işletme sahiplerinin daha dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan İsmail Kaya, mevzuata uymak, numuneleri almak, iş ve işlemleri zamanında yerine getirmek ve hijyenik koşullar noktasında daha dikkatli olunursa, her iki kesim açısından da verimli bir çalışma gerçekleşmiş olacağını kaydetti.

Kaya, şunları söyledi:

"Müdürlüğümüz gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak piyasa kontrollerini etkin bir şekilde sürdürmektedir. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaşırlarsa 174 Alo Gıda Hattını rahatlıkla arayabilirler."

Toplantı, işletme sahiplerinden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Kaynak: Manisa Tarım İl Müdürlüğü