TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, bir birlik başkanının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı görüşmede, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Bakan Pakdemirli’ye çiğ süt fiyatlarıyla ilgili olarak ‘Şimdi bekleyelim. Kasım ayında bakarız’ şeklinde iddia edilen bir cümle sarf ettiğini bildirdi. 

Solakoğlu, sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili olarak şöyle bir paylaşımda bulundu: “Bir birliğin başkanı, Bakan bey ile konuşmuş. Herhalde sahadan baskı geldi. Bakan bey Berat bey ile konuşmuş. Berat beyin söylediği iddia edilen cümle, "Şimdi bekleyelim. Kasım ayında bakarız" 

BÖYLE TARIM YÖNETİLMEZ?

Söz konusu birlik başkanına “Böyle sivil toplum liderliği yapılamaz” şeklinde tepki gösteren Solakoğlu, “Böyle tarım yönetilmez. Kahrolmamak elde değil” dedi. 

Solakoğlu, konuyla ilgili olarak şu üç soru yöneltti: “Başkan bunu neden halen duyurmadı? Başkan neden böyle bir söylemi kabulleniyor? Tarım Bakanı böyle bir konuyu hesaplamalar ve hayvancılığın gereksinimlerine göre değil başka kriterlere göre karar veriyorsa bu nasıl bir yönetim şeklidir?”