Anlaşma çerçevesinde 2019 yılında 2,5 milyon Dolarlık yatırımla İran'da 5 şube açmaya hazırlanan firma, 5 yıl içinde 15 milyon Dolarlık yatırımla 30 şube açmayı hedefliyor. Türkiye'nin lezzetlerini globale taşıyan firma bu anlaşma ile İran'a yalnızca markasını taşımayacak aynı zamanda yerli ürün ve hizmet ihracatı da yapacak. 80 milyonluk nüfusun 40 milyona yakın kesiminin Türk kökenli olduğu coğrafyada açılan şubelere tüm et ve süt ürünleri Türkiye'den gidecek ve her şubede en az 2 Türk personel çalıştırılacak.

Müşteri yoğunluğu sağlaması, yöresel lezzetleri, şık restoran konseptleri, özel menüleri ve hizmet kalitesi ile son 9 yılda yerli ve yabancı yatırımcıların yakın markajında olan Bursa Kebap Evi, Cem ve Caner Helvacı tarafından 2010 yılında 3 şube ile devir alındı. İki genç girişimci kardeşin yönetim stratejileri ve franchise sistemi ile büyüyerek Türkiye'nin 37 ilinde ve yurt dışında toplam 98 şubeye ulaşan firma, 2019 yılında yurt dışı hedeflerine ağırlık verdi.

Global marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve markayı doğru yatırımcılara teslim ederek hızlı büyüyen kebap zinciri, yurt dışında ilk olarak Avrupa'da Almanya'da şubeleşti ve şimdi Ortadoğu hedefine kilitlendi. Türkiye'de de aktif olarak faaliyet gösteren İran'ın köklü ticaret şirketi “Sweet World Trade Development PVT” ile master franchise anlaşması için masaya oturan kebapçı, İran'da yatırımcısı ile büyüme hedefinde.

Türk markalarına, yurt dışına açılmaları konusunda cesur davranmalarını öneren Bursa Kebap Evi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Helvacı: “Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen markaların sayısı her geçen gün artıyor. Yurt içinde yabancı markalarla rekabet ederken, yurt dışında da bir Türk markasının markalaşabileceğini ve başarıyla büyüyebileceğine inancımız tam. Yurt dışı hedeflerimize Almanya ile başladık, şimdi İran ile devam ediyoruz. Yaptığımız işbirliği ile bu yıl İran'da ilk şubelerimizi açmaya hazırlanıyoruz ve 5 yılın sonunda İran'da 30 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yatırım aynı zamanda İran'a ciddi bir istihdam alanı yaratacak. Ortadoğu ve İran'a et ve süt ürünleri bizden gidiyor. Aynı zamanda gıda ihracatı ile yeni bir katma değer yaratıyoruz. Her şey merkezden gidecek.” dedi.

Ortadoğu Türk Kebabı İstiyor; Bursa Kebap Evi İran'dan Sonra Dubai'yi Hedefliyor

Türkiye'de yatırımcılarla büyümek isteyen ve kendi yatırımlarıyla globale fokuslanan Bursa Kebap Evi'ne en çok Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden talep geliyor ve marka öncelikle Amerika, Dubai, Abu Dhabi, Fransa, Kuveyt ve Katar ülkelerinde büyümeyi hedefliyor. 2019 yılının ilk anlaşmasını İran ile imzalayan firma, Amerika ve Fransa ile de master franchise anlaşmalarını tamamlamak üzere. Bursa Kebap Evi, anlaşmalar çerçevesinde, 2019 yılı içinde İran'da 5, şube açacak.

TARIMDANHABER