Geleneksel beslenmeyi bırakıp batı tipi fast food kültürüne yönelen her toplumda obezite, kalp krizi, beyin felci ve kanserin patlama yaptığını belirten Müftüoğlu, “Çocuk ve gençlerimiz, fasulye pilaki ve ayran yerine hamburger ve kola ikilisini yedikçe geleceğin obezleri, diyabetlileri, tansiyon, kalp hastaları olacaklarının farkında değiller" dedi.

BATI TİPİ SAĞLIKSIZ BESLENMENİN ESİRİ OLDUK

Güzelim mutfak kültürümüzü bir yana bırakıp adına batı tipi beslenme denen sağlıksız bir beslenme modelinin esiri olduğumuzun altını çizen Müftüoğlu, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

ÇOCUKLARIMIZ KURU FASULYE VE NOHUDU NEREDEYSE TANIMIYOR!

"Çocuklarımız ve gençler kuru fasulye ve nohudu neredeyse tanımıyor. Mercimek ve bezelyenin farkında bile değiller. Çünkü gazete ve televizyonlarda kıymalı veya pastırmalı kuru fasulyenin, kuşbaşı et ve soğanla hazırlanmış nohut yahnisi ya da patlıcanlı-domatesli bulgur pilavının yanında zeytinyağı eklenmiş cacığın reklâmı yok!

Zeytinyağlı sebzelere, güzelim salatalara ellerini bile sürmüyorlar. Varsa yoksa vıcık vıcık trans yağ, sağlıksız et, kızarmış patates, yanmış un kaynayan pizzalar, hamburgerler, kızartılmış tavuk butları, cipsler, patlamış mısır, browni, fruktoz şurubunda yüzen gırtlağına kadar kaloriye gömülmüş şekerleme ve tatlılar...

SAĞLIKSIZ BESLENİYORUZ

Bunların hepsi beslenme alışkanlıklarımızın kötü yolda olduğuna işaret ediyor.

Çocuk ve gençlerimizi hamburger, kızarmış patates ve kola üçlüsüne yani 'FAST FOOD KÜLTÜRÜ'ne teslim etmiş gibiyiz.

Bilmiyorlar ki fasulye pilaki ve ayran yerine hamburger ve kola ikilisini yedikçe geleceğin obezleri, diyabetlileri, tansiyon, kalp hastaları olacaklar"