Bilindiği üzere Türkşeker, 15 Kasım’da şeker fiyatlarına yüzde 25 zam yapmıştı. Bu zammın ardından Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan, yaptığı bir açıklamada 2022 Eylül ayına kadar şekere zam yapılmayacağını belirterek, şunları kaydetmişti: “Yaklaşık 2.7 milyon tonluk ülke şekeri ihtiyacı var bunun 3'te birini de Türkşeker olarak biz üretiyoruz. Bizim insanımız şekerin tedariğiyle ilgili hiçbir sorunu ve sıkıntısı yok. Şu an biz piyasanın her türlü şeker veriyoruz. Birileri şekere zam gelecek algısıyla bir stoklama eğilimi içerisine girmişler. Devletimiz bunun da takibini yapıyor. Bu beklenti içerisinde olanların beklentileri boşa çıkacak. Yeni üretim sezonuna kadar kesinlikle şekere zamla alakalı bir düşüncemiz yok. Bir planlamamız yok. 2022 Eylül ayına kadar şekere zam yok. Kriz çığırtkanlarına fırsat verilmeyecek. Stok yapan firmaların bu stokları ellerinde patlar

2022 EYLÜL AYINA KADAR ŞEKER ZAM YAPILMAYACAĞI SÖZÜ VERİLMİŞTİ!

Mücahit Alkan’ın 2022 Eylül ayına kadar şeker zam yapılmayacağına dair beyanı olmasına rağmen Türkşeker’in geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız şekere yüzde 13 zam yaptığı ortaya çıktı. Yapılan zamla birlikte Türkşeker’de 1 çuval şeker fiyatı 265 liradan 298 liraya yükseldi. 

TÜRKŞEKER PİYASAYA ŞEKER VERMİYOR

Türkşeker, 1 çuval şekeri 298 liradan satarken, kooperatif ve özel şeker fabrikalarında 1 çuval şekerin fiyatı 600 ile 700 liraya kadar çıktı. Fiyatın düşük kalmasından dolayı Türkşeker’e yoğun bir talep bulunurken, Türkşeker sadece market raf anlaşmalı marketlere şeker satışı yapıyor, piyasaya şeker vermiyor. 

ŞEKER PİYASASINDA TAM BİR KAOS ORTAMI HAKİM

Türkşeker ile özel ve kooperatif fabrikalarının şeker fiyatları arasında büyük bir uçurumun oluşması, şeker piyasasında tam bir kaos ortamını hazırladı. Kaos ortamının oluşmaması için gerekli önlemlerin alınması için gerekli adımların atılmaması da dikkat çekiyor. 

GENEL MÜDÜRÜN ÖNGÖRÜSÜZLÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Yükselen döviz kurlarından dolayı iğneden ipliğe her şeye zam gelirken ve bir gün sonrasının bile planlamasının yapılamadığı bir dönemde Türkşeker Genel Müdürünün '2022 Eylül ayına kadar şeker zam yok' sözü vermesi yaşanan öngörüsüzlüğü de gözler önüne seriyor.