Toplantıda konuşan Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, gıda ve gıda ile temas eden tüm ürünlerin perakende, toptan satış yerleri, imalathaneleri kontrollerin yapılması bize verilen yetki ve kanun ölçüsünde İl Müdürlüğümüz de görev yapan gıda kontrolörleri tarafından yapılıyor. Biz 2016-2017 yılları arasında 3912 adet gıda satış ve toplu tüketim yerinde, 4 bin 565 adet denetim gerçekleştirdik” diye konuştu.

İl Müdürü Karhan, şunları kaydetti:

“İlimizde 19 tane ruhsatlı yemek fabrikası var. Bugünkü eğitim de bu yüzden siz yemek fabrikası yöneticilerine yönelik düzenlendi. Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, Türkiye'de bir ilk olan Bordo Beyaz Güvenilir Gıda uygulamasını, Sayın Valimizin bizlere vermiş olduğu yetki ile hayata geçirdik. Bu projeyi ilk olarak restoran ve otellerde uyguladık. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların yerinde olduğunu ve güzel sonuçlar verdiğini gördük. Tabii ki bizim denetim mekanizmamız sadece lokanta ve restoranlar değil yemek fabrikalarını da içeriyor. Yemek fabrikalarının denetim çalışmaları şu an arkadaşlarımız tarafından büyük bir ciddiyetle yapılıyor.

Yakın bir tarihte de Bordo Beyaz Güvenilir Gıda uygulaması yemek fabrikalarında da uygulanacaktır. Toplantımızın diğer bir konusu da HACCP, bu konu ile ilgili bilgilendirme ilgili arkadaşlarımız tarafından siz değerli işletme sahiplerimize anlatılacaktır. Bizim uğraştığımız konular gıda ve hizmet sektörü gibi riskli sektörler olduğundan, sizler ile birlikte çalışarak bu zorlukların üstesinden birlikte geleceğimizi düşünüyorum. Yaptığımız bütün denetimlerde özellikle işletmelerimizin daha kaliteli ve bol kazanç elde edebilecekleri sistemleri hayata geçirmeleri için uğraşıyoruz. Bu yüzden denetleyici kuruluş olarak bizler ve faaliyeti yürüten siz işletme sahipleri ile olan ilişkilerimizin iyi olması ve aynı yolda yürümemiz çok önemlidir."

Kaynak: Elazığ Tarım İl Müdürlüğü