Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek AŞ ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde, vatandaşlara 4 bin kutu yarımşar litrelik süt, ücretsiz dağıtıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek AŞ ile Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği iş birliğinde, Dünya Süt Günü dolayısıyla yarımşar litrelik 4 bin kutu sütün dağıtımı, ücretsiz yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek AŞ Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, Halk Ekmek GİMAT mağazası önünde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin, süt üretiminde dünyada dokuzuncu sırada olmasına rağmen tüketimde Avrupa ülkelerine kıyasla son sıralarda yer aldığını söyledi.
"SÜT TÜKETİM ORANININ ARTTIRILMASI ÖNEMLİ"
Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz ise bütün canlıların, dünyaya geldiğinde tanıştığı ilk gıda olan sütün, insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Türkiye'de süt tüketiminin düşük olduğuna dikkati çeken Yorulmaz, "Ülkemizdeki süt tüketim oranının arttırılması için çalışmaların yapılıyor olması, bizim gibi süt üreticileri için önemli" dedi. Yorulmaz, Halk Ekmek Genel Müdürlüğü iş birliğinde Ankara'da üretilen kaliteli sütün, paketlenerek Halk Ekmek satış noktalarında uygun fiyattan satılacağını bildirdi.
Dünya Süt Günü dolayısıyla Halk Ekmek GİMAT mağazasından alışveriş yapan vatandaşlara yarımşar litrelik 4 bin kutu süt, ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.
TARIMDANHABER
Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2020, 21:51