Sürekli artan gıda fiyatları, halkı daha ucuz ürünleri almaya itiyor. Bu ürünler nispeten ucuz olsa da tatları alışıldık ürünlerden farklı oluyor. Nedeni ise içerdikleri sağlıksız maddeler.

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin hazırladığı 'hileli gıda raporu' sofralardaki gıda terörünü birkez daha gözler önüne serdi. Rapora göre hileli gıda üreticileri her geçen gün yeni maddeler ve yöntemleri devreye sokuyor.
Türkiye'de yüzbinlerce gıda firması var. Bunların büyük bölümü kayıt dışı yani merdiven altı üretim yapıyor. Gıda ürünlerine kattıkları katkı maddeleri ise akla hayale bile sığmıyor. Bu firmaların üretip ucuz fiyata sattığı et, süt, ekmek, bal, zeytinyağı gibi çok sayıda ürün, halkın sağlığını tehdit ediyor.
Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle bu ürünlere yöneliyor. Ancak ucuz sucuğun içinde et, ekmeğin içinde ise neredeyse un yok. Ucuz peynir ve yoğurtlarda da süt dışında herşey var.
En çok hile yapılan gıdalar süt, zeytin ve et ile bunlara ait diğer ürünler. Bu gıdaların içine katılanlar, taklit ve tağşiş oranı yani ürünün içine daha değersiz madde karıştırılması, kayıtlı üretim yapan firmalarda bile yüzde 50'yi geçiyor.

PEYNİRİN İÇİNDE SÜTTEN BAŞKA HERŞEY VAR!

Peynirde yapılan hileler akla hayale bile sığmıyor. Önce süte su katılıyor, kıvamı yoğunlaşsın diye içine nişasta, margarin, küflü peynir, bitkisel yağ, soya unu ekleniyor. Rengini beyaz tutmak için de klor ve boyar maddelere başvuruluyor. Yani deyim yerindeyse peynirin içinde sütten başka herşey bulunuyor. Üstelik bu yöntemler sadece peynir değil yoğurt ve tereyağ gibi diğer süt ürünlerinde de kullanılıyor.

Zeytin ve zeytinyağı da hileli gıda ürünleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Zeytin çeşitli boyalarla renklendiriliyor. Piyasada satılan zeytinyağlarının yarısından fazlası zeytinyağı bile değil. Markalı zeytinyağlarında dahi yüksek oranda kanola yağı görülüyor.
Hilenin en çok yapıldığı ürünlerden biri de et ve et ürünleri. 1 kilo etten yaklaşık 6 porsiyon döner çıkıyor. Etin firesi çok olunca gıda teröristleri kıyma dönere yöneliyor. Kıymanın içine ise sakat atlar dahil çok sayıda şey konuluyor.
Sayıları hergeçen gün hızla artan milyonlarca dar gelirli vatandaş ise hileli olduğunu bilse bile karnını doyurabilmek için bu ucuz ancak zehir saçan gıdalara yöneliyor. Tükettikleri gıda ürünlerinden şüphelenen vatandaşların Alo 174'ü arayarak ihbarda bulunması gerekiyor.
ulusalkanal.com.tr