Diyarbakır'da, yüksek üretim kapasitesine sahip aynı zamanda ihracat yapan yem işletmeleri, bisküvi, çikolata, kakaolu ve benzeri ürünler üretimi, pasta, börek, hamur ve sütlü tatlılar gibi her türlü pastacılık ürünleri üretimi ve unlu mamuller üretimi faaliyet konularında üretim yapan işletmeler ile et işletmeleri denetlendi.

Denetimlere katılan İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar gıda ve yem denetçileri ile beraber işletmelerin teknik ve hijyenik yapılarının yanı sıra ürettikleri ürünün hammaddesinin mevzuata uygunluğu, depolanma şartları, üretim aşamaları, son ürünün muhafaza şartları ve işletmede kurulu olan kalite yönetim sisteminin yerinde doğrulanması gibi tetkiklerde bulundu.

Atalar, yapılan denetimlerle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Diyarbakır ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren toplamda 8 bin 838 Adet gıda ve yem işletmesi bulunmaktadır, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde çalışan 84 Gıda Kontrol Görevlisi tarafından bu işletmelere 13 bin 109 adet denetim gerçekleştirdik. 2017 yılında gerçekleştirilen 11 bin 728 olan denetim sayısı dikkate alındığında % 12 oranında artmıştır. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde 1184 numune aldık, ayrıca 138 işletmeye toplam 1 milyon 289 bin 326 TL idari yaptırım uyguladık.”

TARIMDANHABER