Çiğ süt fiyatlarında üreticinin tepkisine rağmen belirsizlikler devam ediyor. Gıda Komitesi toplantısı sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığının kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaması ve üretici birliklerini bilgilendirmemesi tepkilerin daha da artmasına neden oldu. 

Tarımdan Haber’in ulaştığı son bilgilere göre, çiğ süt fiyatlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının çalışmasını tamamladığı ve süt fiyatlarının bugün yarın açıklanması bekleniyor. 

DESTEKLER SÜRECİ UZATTI

Çiğ süt prim desteklerinin açıklanacak rakamlara dahil olup olmayacağı, çalışmalarda süreci uzattığı kaydediliyor. Gıda Komitesi toplantısında 2.65 lira fiyat gündeme gelirken, bu fiyatın üreticinin büyük tepkisini çekeceği için Ulusal Süt Konseyi toplantıya çağrılmamıştı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratlarının günlerdir 2.75 lira fiyat üzerinden çalıştığı kaydedilirken, desteklerin bu fiyata dahil olup olmayacağının süreci uzattığı kaydediliyor. Tarım Bakanlığı ayağı destekler hariç bu fiyatın açıklanmasını isterken, Maliye Bakanlığı ayağının ise destekler dahil bu fiyatın açıklanmasınını istediği ifade ediliyor. Tarım Bakanlığı bürokratlarının, destekler dahil 2.75 lira fiyatın üreticiye anlatılamayacağı ve büyük bir tepkiyle karşılaşılacağını belirterek karşı çıktıkları ifade ediliyor.

Gelinen noktada son dakika değişikliği olmazsa prim destekleri hariç 2.75 lira olarak fiyatın açıklanması öngörülüyor. Ulusal Süt Konseyi’nin de bugün yarın toplanması bekleniyor.