Himalaya tuzunda 'sahte ürünlere dikkat' uyarısı geldi.

Efsina Genel Müdürü Özgür Özdemir, hücre zarından geçebilen tek tuz ürününün Himalaya olduğunu, ancak herhangi bir iri taneli tuzun da 'Himalaya tuzu' adı altında satıldığını söyledi. Özdemir, “Ürünün ambalajında gerekli izinlerin alındığına dair izinlerin olup olmadığına dikkat edilsin" dedi.

KAYA TUZUNA İLGİ VAR

Tuz pazarındaki gelişimi Yeni Şafak'a anlatan Özgür Özdemir, yaptıkları araştırmaların, son yıllarda tüketicinin doğal ve sağlıklı ürünlere yöneldiğini ortaya çıkardığını belirtti. Piyasada bulunan himalaya tuzlarının pembe ve beyaz renklerde olduğunun altını çizen Özdemir, "Ancak beyaz olanı daha kaliteli bir ürünken pembe olanına bu rengi veren demiroksittir. Demiroksit de vücudumuzun atamadığı elementlerden bir tanesidir" diye konuştu. Herhangi bir kaynaktan elde edilen iri taneli tuzların Himalaya tuzu olarak satıldığına dikkati çeken Özdemir, "Sektör olarak buna karşı mücadele verebilecek bir birliğimiz yok. Zaten hangisinin Himalaya tuzu hangisinin deniz veya kaya tuzu olduğunu ayırt etmek kolay değil" ifadelerini kullandı.

TÜKETİCİYE SAĞLIK ÖNERİSİ

Efsina olarak sağlıklı tuz kapsamında 8 ayrı baharattan oluşan gurme tuzu geliştirdiklerini kaydeden Özdemir, “Bunun yüzde 57'si Himalaya tuzundan, kalanı tane baharatlardan oluşuyor. Böyle bir ürünün yapmamızdaki amaç da tüketicinin tuz tüketim alışkanlığını azaltmaktı" dedi. Ürünün içerisinde keşiş, kuru soğan, taze karabiberlerden oluşan bir karışım bulunuyor.


YENİ ŞAFAK