Fihav 2015'te bulguru ilk kez Kübalılarla buluşturan MBTG bu ülkede Türk ürünlerinin yer alması için harekete geçti. MBTG bu kapsamda, Küba devletine gıda tedariki yapan büyük firmaları Türkiye'ye getirerek, makarna, bulgur, yağ ve bakliyat ihracatçılarıyla buluşturacak.

Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Türk ürünlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Küba'nın Başkenti Havana'da düzenlenen Fihav 2015'e katılan MBTG, Kübalıları ilk defa bulgur ile tanıştırdı. Türk aşçılar tarafından bitkisel yağlar ile pişirilen bulgur ve makarna Kübalılar tarafından yoğun ilgi gördü. MBTG, gelecek aylarda Küba devletine gıda tedariki yapan büyük firmaları Türkiye'ye getirerek, makarna, yağ ve bakliyat ihracatçılarıyla buluşturmayı planlıyor.

Fuarda çok iyi bağlantılar kurduklarını aktaran MBTG Başkanı Surur Aydın, “Yaptığımız tanıtımlar çok etkili oluyor. Ticari ateşe ile irtibat halindeyiz. Küba devletine gıda tedariki yapan firmaları önümüzdeki aylarda Türkiye'de ağırlayacağız. Makarna, bakliyat ve bitkisel yağ ihracatı yapan firmalarımızı bu heyetle bir araya getireceğiz” dedi.

Bulgurun Kübalıların damak tatlarına çok uyduğunu vurgulayan Surur Aydın, “Makarna, bakliyat ve bitkisel yağlar için çok iyi bir pazar. Küba'da bu ürünler çok fazla tüketiliyor. Bulgur'a damak tatları çok uygun. Bu yüzden burada olmamamız için hiçbir neden yok. Pazarda İtalyanların ağırlığı var. Maalesef biz bu pazarda hiç yokuz. Tanıtım faaliyetlerimizle ve yapacağımız ticari heyetle ihracat kapısını araladığımızı düşünüyorum. Kısa sürede bu ülke de ürünlerimizin yer almasını istiyoruz” diye konuştu.

İhracatı artırmak için bütün pazarları değerlendirdiklerini aktaran Surur Aydın, milli yiyeceğimiz bulguru ve Amerika'dan Uzak Doğu'ya kadar ihraç etmek için tanıtım atağına devam edeceklerini belirtti. Surur Aydın, stantlarını ziyaret eden Kübalılara, pişirme tarifi ile birlikte 150 gramlık keseler halinde 2 bin adet bulgur dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

MBTG standını Küba'da Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yarımcısı Tarık Sönmez ve beraberindeki heyette ziyaret etti. Tarık Sönmez, Küba'da gerçekleştirdikleri tanıtım faaliyetlerinden dolayı Surur Aydın'a teşekkür etti: Türkiye'den daha çok tanıtım grubunun Küba'ya gelmesi gerektiğini dile getiren Sönmez, gelecek yıl daha çok Türk firmasını bu fuarda görmek istediklerini söyledi.

KAYNAK: HABER TÜRK