TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından iki yılda bir düzenlenmekte olan Gıda Mühendisliği Kongrelerinin dokuzuncusu 12-14 Kasım 2015 tarihlerinde İzmir/Selçuk'ta gerçekleştirilecek. Kongre, gıda zincirinin, bilimsel ve teknolojik konularını “çiftlikten sofraya" tüm aşamalarını kapsayacak şekilde ele almayı amaçlıyor.

Gıda Mühendislerinin ve Gıda Mühendisliği mesleğinin ülkemiz gıda güvenliğindeki yerinin neresi olduğu ve meslekte yaşanan sıkıntıların da tartışılacağı kongreye damga vuracak başka bir konu ise gıdada bilgi kirliliği.

“Yüzyılda Beslenme Kültürü ve İstanbul" Belgeseli ile başlayacak kongrenin açılış konferansının konuşmacısı, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro OMURA olacak. Gıda Mühendisi Ali Haydar Süslü tarafından yapılacak Basında Gıda sunumunun ardından düzenlenen Bilgi Kirliliği panelinde ise gıdada bilgi kirliliği ve çözüm önerileri, sektörün önde gelen isimleri tarafından masaya yatırılacak.

Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panele; Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Dr.Sait Koca, Türkiye Makarna Sanayicileri Deneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural, GIDAMO İzmir Şube Başkanı Reha Keskinoğlu ve Gıdahattı Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlknur Menlik katılıyor.

Kongrenin diğer başlıkları arasında, gıda ambalajları, eko-etiketleme, mikrobiyoloji, yağlar, et ve et ürünleri gibi önemli konular bulunuyor. Serbest sunumların da gerçekleştirileceği kongrede ayrıca, “Türkiye'de Gıda Sanayinin Sorunları" başlığı ile bir panel gerçekleştirilecek. Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Songül başkanlığındaki oturuma; Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Vural, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Mustafa Bılıkçı, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Qalite Danışmanlık, Eğitim, Belgelendirme, Denetim Hizmetlerinden Oğuz Pelikli katılıyor.

Kaynak: Gıda Hattı