Eğitim toplantısında konuşan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "İnsanoğlu ya yaşamak için yer yada yemek için yaşarlar. Her iki durumda da gıda tüketmek zorundadır. Dolayısıyla herkes rızkını helalinden ve temiz kazanmak ve bunu temiz bir şekilde tüketmek ister. Bizler ise hem üretici hem tüketici konumundayız. Çocuklarımız, bizim geleceğimizdir. Onlar ne kadar sağlıklı, dengeli, temiz ve güvenli gıdalarla beslenirse hem bedenen hem beyin olarak o denli güçlü olurlar. Bu sayede gelecekte ülkemizi, milletimizi, insanlığı daha iyi temsil eder, daha iyi konumlara gelebilirler. Kantin işletmecilerinin ve okul yönetimlerinin her gün mutlaka hijyen ve temizlik kurallarına uyduğuna güveniyoruz” dedi.

İnsanların gıda güvenliğini tehlikeye atayacaklarını vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: “

Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri işletmenizde bulundurmayın. Temizlik ve gıda malzemelerinin aynı yerde olmamasına dikkat edin. Ambalajsız, etiketsiz ürün almayın, satmayın ve tüketmeyin. Bozuk ambalajlı ürünlere dikkat edin. Bütün kantinler ve yemekhaneler tarafımızdan her dönem mutlaka bir kez denetlenmektedir. Ama esas denetim sizlerin ve tüm tüketicilerin bilinçli olması, yediği ve içtiğini sorgulamasıdır. Sloganımız" Yediğine, içtiğine dikkat et, güvenilir gıda tüket.”

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Selda Boyacı ve Gıda Mühendisi Melike Gizem Güler tarafından "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" hakkında bilgilendirme sunumunun ardından kantin işletmecilerinin soru ve cevapları ile toplantı sona erdi.