Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, kamuoyunda beyaz et tüketimi konusunda yanlış açıklamaların bilgi kirliliğine yol açtığını söyledi.

BESD-BİR Başkanı Koca, Antalya’da yapılan 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. 

YANLIŞ ALGIYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Her tavuğun gezerek yetiştiğini dile getiren Ceylan, “Geleneksel üretimle yetişen hayvanlar da kümeslerde gezme ve yürüme imkanına sahip. Sadece bahçeye çıkmıyorlar. Bunlar riskleri azaltmak, hastalanmalarını önlemek, çevreden etkileşimlerini azaltmak ve üretim performansını iyileştirmek amacıyla gerçekleşiyor ve mevcut kümes alanlarından çıkmalarına izin verilmiyor” dedi. Köy tavuğu ve gezen tavuk diye marketlerde satılan pek çok tavuğun önemli bir kısmının 2 yaşını geçmiş, yumurta ömrünü tamamlamış ve et kalitesi son derece düşük, ‘çıkma’ diye tabir edilen tavuklar olduğuna değinen Ceylan, “Besin değeri de düşük olan tavuk eti budur. Ayrımı çok iyi yapmak lazım. Geleneksel yöntemle üretimi 42 gün süren hayvanlara biz tavuk değil piliç diyoruz” bilgisini verdi.