Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım Kredi Marketlerinin başına atanan “tağşişli genel müdürYavuz Mehmet Bulut ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ihlal kararını TBMM gündemine taşıdı. Karaduman, Anayasa Mahkemesi’nin bazı yerel mahkemeler tarafından tağşişli genel müdür ile ilgili çıkan haberlere getirilen erişim engelinin kaldırarak, söz konusu genel müdürün gıda sahtekarlığını yaptığını onayladığı belirtti. Süreç içerisinde Tarım Bakanlığı’nın TBMM’den bilgi sakladığını ifade eden Karaduman, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un bu konuda harekete geçmesi için çağrıda bulundu. 

İzmir Tulum Peyniri ile Urfa Peynirinin özellikleri nedir? Resmi Gazete'de yayınlandı! İzmir Tulum Peyniri ile Urfa Peynirinin özellikleri nedir? Resmi Gazete'de yayınlandı!

GIDA SAHTEKARI OLDUĞU ONAYLANMIŞ OLDU 

Karaduman, Anayasa Mahkemesi’nin tağşişli genel müdür ile ilgili çıkan haberlere verdiği erişim engelinin kaldırarak, söz konusu bazı kararlarla getirilen erişim engellerine ilişkin “ihlal kararı” verdiğini hatırlatarak,  “Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin başına genel müdür olarak atana Yavuz Mehmet Bulut’un daha önce kurucu ortağı olduğu şirketlerin gıda sahtekârlığı yaptığı hakikatini gündeme Milli Gazete ve bizler getirmiş olduk. Bunun neticesinde 2020 Tarım Orman Bakanlığı’na bunun üzerine soru önergesi yönelttik.

Tarım Orman Bakanlığı, önergede bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup konu hakkında gerekli kamuoyu duyurusu 20.04.2020’de kurumun web sitesinde yapılmıştır. Demiş ki; Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik haksız ve gerçeğe aykırı haberler hakkında yargı süreci devam etmektedir. Aynı sorular CİMER’e soruldu. CİMER verdiği yanıtta bu iddiaları doğrulattı. Tarım Kredi marketlerinin başına atanan kişinin gıda sahtekârı olduğunu verdiği bilgelerle onaylamış oldu” ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP HAREKETE GEÇMELİ 

Milli Gazete ve Tarımdan Haber başta olmak üzere onlarca haber sitesine söz konusu haberlerden dolayı erişim engeli getirdiğini ifade eden Karaduman, “Gelinen süreç içerisinde Anayasa Mahkemesi bir karar yayımladı. Bu meseleyle ilgili yapılan haberlere getirilen engellin bir ihlal olduğu kararına vardı. Sürecin başından sonuna kadar baktığımızda ülkenin nasıl yönetildiğini, nasıl bir hezeyan içerisinde olduğunu açıkça gözler önüne sermiş oldu. Tarım Bakanlığı’nın bilgileri Cumhurbaşkanlığı’na verirken, TBMM’ye vermedi ve TBMM’yi aldatmıştır. TBMM’nin denetim yetkisin yok saymıştır. Bu hezeyanı ortaya koyan Tarım ve Orman Bakanı acilen istifa etmelidir. TBMM’nin onurunu düşüren bu olay skandal bir durumdur. Aynı şekilde, TBMM’den bilgi kaçıran bu bakanlığa karşı TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u TBMM’nin yetkilerini savunmaya ve milletvekillerinin hukukunu korumaya davet ediyorum. Bu manzara ülkemize yakışmıyor” değerlendirmesinde bulundu.