TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye Genel Müdür vekili olarak atanan sonra gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınan fakat sonra tekrar genel Müdür Yardımcısı yapılan tağşişli firma ortağı ile ilgili yeni bir skandal patlak verdi. Tağşişli firma ortağının Tarım ve Orman Bakanlığındaki resmi kayıtları sümenaltı edilerek bu bilgilerin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından TBMM’nin bilgisinden kaçırıldığı ortaya çıktı. 

KARADUMAN TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI İLE İLGİLİ 5 SORUNUN CEVABINI İSTEDİ 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Abdulkadir Karaduman, Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli firma ortağı skandalıyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Karaduman, soru önergesinde Bakan Pakdemirli’ye konuyla ilgili olarak 5 soru yöneltirken, tağşişli firma ortağıyla ilgili olarak ‘Tadaban Gıda, Anadolu Eksper Gıda ve Donella Gıda’nın taklit ve tağşiş listesinde yayınlanan ürünlerinin numune alma ve ifşa tarihlerinin açıklanmasını istedi. 

PAKDEMİRLİ’DEN SKANDAL CEVAP: BAKANLIKTAKİ RESMİ KAYITLAR YOK SAYILDI!

Soru önergesine cevap veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, büyük bir skandala imza attı. Bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğündeki resmi kayıtları yok sayan Pakdemirli, Tadaban Gıda, Anadolu Eksper Gıda ve Donella Gıda’nın tespit edilen hileli ürünleriyle ilgili numune alma ve ifşa tarihlerini TBMM’ye vermeyerek tağşişli firma ortağını koruma altına aldı. 

BAKAN RESMİ KAYITLARI YOK SAYDI

Hileli gıdada ifşa listesini yayınlayamayan Tarım Bakanından gıda denetiminde farkındalık açıklaması!  Hileli gıdada ifşa listesini yayınlayamayan Tarım Bakanından gıda denetiminde farkındalık açıklaması! 

Bakan Pakdemirli’nin, söz konusu bilgileri TBMM Başkanlığından gizlediği gibi söz konusu haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ileri sürmesi büyük bir skandalı gündeme getirdi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarafından korunan tağşişli firma ortağının Bakan Pakdemirli tarafından da korunması Tarım Kredi Marketler’de alınan kararları tartışmalı hale getirdi. 

TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞI BÖYLE KORUNDU!

Bakan Pakdemirli, soru önergesine verdiği cevapta şunları kaydetti: “Önergede bahsi geçen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, konu hakkında gerekli kamuoyu duyurusu 20.04.2020 tarihinde kurumun web sitesinde yayınlanmıştır. Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik haksız ve gerçeğe aykırı ifadeler içeren haber hakkında yargı süreci devam etmektedir” 

TBMM’DEN VE KAMUOYUNDAN SAKLANAN RESMİ BELGE

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin TBMM Başkanlığına vermediği ve kamuoyundan saklanan tağşişli firma ortağı döneminde Tadaban Gıda, Anadolu Eksper Gıda ve Donello Gıda firmalarının ürettiği hileli ürünlerin ‘Numune Alma ve İfşa Tarihleri’ne ilişkin Resmi Belgeyi Milli Gazete açıklıyor. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün resmi kayıtlarına göre Bakan Pakdemirli ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz tarafından korunan tağşişli firma ortağı döneminde üretilen sadece baldan dolayı Tadaban Gıda ve Anadolu Eksper Gıda 11 defa ifşa edildi.